Poiss tuli Iisraelist Eestisse tarkust taga nõudma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Abramov ei tahtnud eile väga suhelda, mistõttu rääkis tema eest vanaema Natalja Stratijenko.
Martin Abramov ei tahtnud eile väga suhelda, mistõttu rääkis tema eest vanaema Natalja Stratijenko. Foto: Liis Treimann

«Normaalne,» vastas eile Tallinna Juudi Kooli 1. klassi läinud Martin Abramov küsimusele, kuidas enesetunne on. Seejärel ei lausunud enam ainsatki sõna, vaid piidles häbelikult teda saatma tulnud kahte vanaema.


«No räägi, kas natuke hirmu ka tundsid,» utsitas poissi vanaema Natalja Stratijenko, kuid Martin tegi näo, nagu ei saaks millestki aru.



Martin sündis Iisraelis, ta vanemad tõid ta aga aasta tagasi Eestisse, et ta just siin kohalikku juudi kooli saata. Stratijenko sõnul on Tallinna Juudi Koolis väga head õpetajad ja sealt saab väga hea hariduse. «Kõige olulisem on aga, et suhtumine on hea, nagu perekonnas, ja seda tunnevad ka laste vanemad ja vanavanemad,» selgitas Stratijenko lapselapsele Eestis hariduse andmise põhjuseid.



Vanaema oletas, et väga raske ei tohiks Martinil koolis alguses siiski olla, sest ta käis suvel teiste juudi lastega laagris juudi traditsioone õppimas, kus ta tutvus juba mitme tulevase klassikaaslasega.



«Ütle, et sulle meeldib siin,» ütles vanaema poisile. Poiss naeratas ja noogutas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles