Küprosel kukkus alla Briti sõjalennuk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akrotiris asuva Briti sõjaväebaasi lennukid näidisesinemisel.
Akrotiris asuva Briti sõjaväebaasi lennukid näidisesinemisel. Foto: AP / Scanpix

Küprose lõunaosas kukkus eile pärastlõunal alla Briti sõjalennuk, piloodid pääsesid õnnetusest eluga.

Suurbritannia sõjaväebaasi pressiesindaja kinnitas Harrier II tüüpi ründelennukiga juhtunud intsidenti ning lisas, et nii piloodil kui ka kaaspiloodil õnnestus lennukist katapulteeruda ning nad viibivad ravil, vahendas AFP.

BBC Newsi andmetel oli lennuk suundumas RAFi Akrotiris asuvast sõjaväebaasist treeninglennule, kuid kukkus õhkutõusmisel alla lennurajale ning süttis.

Sõjaväelaste vigastused ei ole eluohtlikud. Kaitseministeerium ei  osanud eile õhtul veel öelda, kas nad olid õhu- või mereväe koosseisust. Akrotiri baasi kasutavad mõlemad. 

Kohalik televisioon näitas õnnetuspaika saabunud kiirabi- ning päästeautosid. Briti sõjaväe kinnitusel tsiviilkahjusid ei ole. Juhtumi asjaolude selgitamiseks luuakse erikomisjon.

Suurbritannial on Küprosel kaks sõjaväebaasi, mis jäid sinna pärast 1960. aastat, kui saar pääses Briti võimu alt. Akrotiri on ka suurim Briti sõjaväebaas väljaspool Ühendkuningriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles