Kiri: streigi lahendus peitub tulumaksus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide streik. Pilt on illustreeriv.
Arstide streik. Pilt on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Enam kui nädala on arstid streikinud ja nüüd on läinud streik juba laiemaks. Aga kas leitakse lahendus? Millega streik lõpeb? Minu arust on arstide nõudmised põhjendatud. Igal juhul on arstide palk päris niru, kui põhitöö eest makstakse neile alla 2000 euro. Tervishoiutöötajate palk on üldse niru.


Sellepärast arstid ja õded lähevadki siit välismaale tööle kohe, kui neil see võimalus on. Aga kas seda peab piirama? Minu arust oleks see võimalik. Selleks peaks kehtima nõue, et peale litsentsi saamist peaks nad töötama kodumaal vähemalt viis aastat.

Minu arvates pole võimalik arstide palka tõsta varem, kui siin tõstetakse ka tulumaks kõrgemaks. See tähendab, et tulumaks peaks olema astmeline, sest pole võimalik tõsta väikese sissetulekuga inimeste tulumaksu. Kui midagi ei võeta ette, jooksevad kõik tervishoiutöötajad mujale tööle.

Rauno Jokiniemi, Soome vabariik

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles