Küsimus: kuidas motiveerida noori pärast õpingud Rakverre jääma või naasma?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvas.
Tarvas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuidas motiveerida noori pärast õpingud Rakverre jääma või naasma?

Sven (23), kasiinodiiler, Tallinn (Rakverest pärit)

Töökohti oleks siia noortele vaja. Selliseid, kus makstakse palka võrdväärselt teiste linnadega. Tallinnas ja Tartus on palganumbrid suuremad. Noortel on siin raske toime tulla ja oma elu alustada. Muud võimalused on Rakveres olemas – hea, mõnus ja hubane koht.

Merle (47), mesinik, Rakvere

Mul 27aastane poeg ei tulnud tagasi ja teine poeg tuli. Töökoha olemasolust sõltub see, kas nad tulevad tagasi. Isegi palk ei ole määrav, sest Tallinnas on suuremad kulud ka näiteks eluasemele. Sobivat töökohta on raske leida, palju neid audiitoreid siin ikka vaja on.

Marti (32), talunik, Ambla

See sõltub, kui palju ettevõtteid siia tekib ja seeläbi töökohti. Nädalavahetusel tulevad nad nagunii siia, aga tööle ja elama saamiseks on eelduseks töökohad.

Aivar (46), ettevõtte juht, Haljala

Raske öelda, mina olen üdini maainimene. Ju siin on kõik olemas, aga juured on natuke lahti. Tööd on siin ümbruskonnas küll. Noored on multiasukondsed, nende jaoks on kodulinn Rakvere, Tallinn, Pärnu või Brüssel – vahet ei ole. Kinnihoidmine siin ei aita.

Ülvi (33), lapsehoidja, Tapa

Töökohad on põhiline. Kuidas saab elada, kui tööd ei ole!? Mina olen paljudelt kuulnud, et nad tahaksid kodukohas olla ja mitte välja rännata ning mujale tööle minna. Üldjuhul on see sundkäik.

Dženni (26), müügiesindaja, Jõepere, Kadrina vald

Tuleb rohkem tootmist saada Rakverre ja töökohti. Noored ei taha Rakverre jääda, sest see on rohkem nagu maakoht. Linnas on ju rohkem tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles