Hõimupäevadel esineb Zorjuška

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõimupäevadel esineb Komi rahvakoori "Zorjuška" ansambel.
Hõimupäevadel esineb Komi rahvakoori "Zorjuška" ansambel. Foto: Internet

Tänavu toovad hõimupäevad Lääne-Virumaale külla Komi rahvakoori Zorjuška ansambli. Komi rahvakoor tegutseb Körtkerössi rajoonis Pödtõboki küla kultuurimaja juures ning on asutatud 1983. aastal.

Koori repertuaaris on komi rahvalaulud, mida on käidud korjamas piirkonna külades. Peale rahvalaulude esitatakse komi mänge ja pulmakombestikku. Koor peab vajalikuks komi rahvapärandi tutvustamist tänapäeva publikule ja teatraliseerib folkloori.

Komi rahvakoori Zorjuška ansamblil on 17. oktoobril kontsert-kohtumine Rakvere Põhikoolis ja Rakvere Eragümnaasiumis ning kell 19 hõimuõhtu koos Tarvanpää Seltsi ja Ingeri-Soome Seltsi naisrühmaga Tedremari Rakvere Rahvamajas. Neljapäeval, 18.oktoobril esineb ansambel Sõmeru Põhikoolis ja Kadrina Huvikeskuses.

Alates 1928. aastast peetavad hõimupäevad on kujunenud olulisemaks üritusesarjaks soome-ugri rahvaste tutvustamisel ja nende omavaheliste sidemete tugevdamisel.

Hõimupäevade põhiüritused on traditsiooniliselt Tallinnas ja Tartus, kuid hõimurahvaste ansamblid rändavad sel oktoobrinädalal ringi üle kogu Eestimaa, esinedes ka väiksemates koolides ja kohalikes rahvamajades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles