Arhitektid panid Lahemaal oma võimed proovile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmse mõis.
Palmse mõis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Keskkonnaamet kuulutas esmaspäeval koostöös Eesti Arhitektide Liiduga välja maikuus avatud arhitektuurse visioonivõistluse “21. sajandi kodu Lahemaal” võitjad, võistlusel osales 28 inimest.

Konkursi peaküsimus oli, kuidas rajada nüüdisaegset ja kvaliteetset arhitektuuri, hoides väärtuslikku külakeskkonda elujõulisena. Arvestama pidi Lahemaa rahvuspargis ja kohalikule külapildile iseloomulike lahendustega.

Keskkonnaameti ja Eesti Arhitektide Liidu liikmetest koosnev võistluse žürii valis välja neli võrdset peapreemiat ideekavanditele märgusõnadega “Adaptsioon”, “Akupunktuur”, “Ranna-niidu” ja “Sirmik”. Näiteks ideekavandis “Akupunktuur” pakuti välja häid ideid uute püsielanike meelitamiseks Lahemaale. Pakutavas elumudelis ja arhitektuurses lahenduses luuakse ühe talukoha raames kooselu võimalused kuni kolmele põlvkonnale korraga.

“Võistluse tegelik efekt selgub tulevikus, kui valmivad võistlustööde ideedest kantud esimesed ehitised,” sõnas žürii esimees, Eesti Arhitektide Liidu esimees Peeter Pere.

Töödest koostatud näitusega on võimalik tutvuda Lahemaa looduskeskuses Palmses. 26. oktoobril kell 14 auhindab žürii Palmses võistlusele laekunud tööde autoreid ja partnerid jagavad tunnustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles