Rakvere teatris toimetab uus peakunstnik

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teater.
Rakvere teater. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere teatri uueks peakunstnikuks sai Eveli Varik, kes valiti ametisse 19 kandidaadi seast.


Rakvere teatri juht Joonas Tartu ütles, et kandideerijatest kutsuti vestlusvooru üheksa inimest. Eveli Variku kasuks rääkisid tema silmaring ja kogemused.

“Ta on töötanud erinevatel kunstiga seotud ametikohtadel, tal on olemas selge side teatriga ning ta on lavakunstniku pilguga maailmas ringi vaadanud,” sõnas teatrijuht. Eveli Variku kontaktidest paljudes kunstivaldkondades loodab teater kasvavat välja näitusi teatriseintel.

Kuna peakunstniku ülesannete hulka kuulub tegelemine hoonete ja ruumikujundusega,  visuaallahenduste nõustamine ning korralduslik pool, oli Tartu sõnul oluline valmisolek detailidega tegelemiseks. Lavakujunduste loomine peakunstniku kohustuste hulka ei kuulu. “Peakunstnik võib teha lavakujundusi, aga ei pea, sest paljud lavastajad tulevad oma kunstnikuga. Kuid võimalus lavastajate koostööks peakunstnikuga on olemas, samuti võimalus teatritevaheliseks koostööks,” selgitas Tartu. Praegu on Varik kunstnik-nõustaja ühe Vene teatris valmiva lavastuse juures.

“Paistab, et Eveli Varik on kiire, konkreetne ja korrektne ning oleme meeskonda saanud meeldiva ja intensiivse inimese. Ta elab juba siin, nii et üks huvitav inimene on Rakveres juures,” sõnastas Tartu esimeste tööpäevadega tekkinud mulje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles