Diabeedipäeval saab Selveris veresuhkrut mõõta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Insuliinisüstal.
Insuliinisüstal. Foto: Sille Annuk / Postimees

14. november on ülemaailmne diabeedipäev, mille raames korraldavad Sanofi ja Tartu Ülikooli Lastefond juba teist aastat kõigis Selveri kauplustes veresuhkru mõõtmise. Kõik huvilised saavad oma veresuhkru taset mõõta kell 17-19.

Eesti Diabeediliidu president Ulvi Tammer-Jäätese sõnul on veresuhkru mõõtmise kampaania eesmärk pöörata inimeste tähelepanu diabeedile, millesse haigestumine on teinud hüppelise kasvu ning seda teise tüübi diabeedi arvelt. “Selle peamiseks põhjuseks on eelkõige elustiili muutused – inimeste vähene füüsiline liikumine, stress, ülekaal ning ebateadlik toitumine,” sõnas Tammer-Jäätes.

“Rahvusvahelise Diabeediföderatsiooni andmetel ei ole maailmas ligi 50% diabeetikutest oma haigusest teadlikud ning see on murettekitav suurusjärk,” sõnas Tammer-Jäätes. Ta lisas, et juhusliku veresuhkru kontrolliga on võimalik seda rasket kroonilist haigust siiski õigeaegselt avastada ja seejärel kohandada õige ravi. “Kutsun üles kõiki neid inimesi, kes kahtlustavad, et neil võib olla probleeme veresuhkruga, tulla end Selverisse kontrollima,” ütles Tammer-Jäätes.

Eelmisel aastal käis oma veresuhkrut Selverites kontrollimas rohkem kui 4000 inimest ning kõigist kontrollitud mittediabeetikutest avastati 108 inimesel ehk 2,7 protsendil kõrgenenud veresuhkur.

Veresuhkru mõõtmine toimub koostöös Eesti Laste ja Noorte Diabeediühingu, Eesti Diabeediliidu ja Eesti Arstiüliõpilaste Seltsiga ning glükomeetreid turustavate firmade (AB Medical, Surgitech, Mefo ja Sanofi) kaasabil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles