Rägavere tee jääb kevade ootele

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rägavere teel pressib teerull kinni freespurust ajutist katet, korralik tänav ehitatakse valmis järgmisel suvel.
Rägavere teel pressib teerull kinni freespurust ajutist katet, korralik tänav ehitatakse valmis järgmisel suvel. Foto: Arvet Mägi

Kui üles kaevatud Rakvere kesklinna tänavad üritatakse enne talve tulekut korralikult taastada, siis Rägavere tee kevadeni sõidukorras hoida.

Suuremaks remondiks läheb seal alles pärast lume sulamist, sügisel pannakse hädapärane asfalt vaid risti üle tee kaevatud kraavidele.

Need kraavid, mis on kaevatud piki teed, asfalti selga ei saa, vaid kaetakse lihtsalt freesipuruga.

Põhjus on selles, et Rägavere tee rekonstrueerimine on Rakvere linnal kavas järgmisel aastal.

Linnavalitsuse teedeinseneri Lennart Korbe sõnul läheks tänava korralik asfalteerimine maksma umbes 50 000 eurot. “Ei ole ju mõtet kallist asfalti panna, et see kevadel kohe maha freesida,” lausus ta.

Rägavere tee on üks kehvemas olukorras Rakvere peatänavaid. Eriti suureks probleemiks on sadevete kanalisatsiooni puudumise tõttu tekkivad hiigelloigud.

Koos vee- ja kanalisatsioonitorudega paigaldati Rägavere teele ka sadevete kanalisatsiooni torud ning restkaevud. Esialgu on restkaevud suletud ja jäävad freespurust katte alla, kevadel võetakse need lahti ja rihitakse uue tänavakatte järgi paika.

Kui tuleb külm talv, nagu paljud ennustajad lubavad, siis peaks ajutine tänavakate vastu pidama, soojade ilmade puhul peab aga freespurust katet hooldama, et see ikka sõidetav oleks.

Rägavere tee projekteerimine on lõpu­sirgel. Korbe sõnul rajatakse tänava laste­aedade poole jäävasse külge 3,5 m laiune kergliiklustee, teisele poole tänavat aga kõnnitee.

Hange tänava ehituseks kuulutatakse välja uue aasta alguses, siis selgub ka, kui palju töid tuleval aastal teha õnnestub.

Kindlasti ehitatakse valmis Tuleviku ja Karja tänava vaheline lõik, kui raha jätkub, siis ka ringristmik Rägavere tee ja Karja tänava ristmikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles