Pressisõbraks valisime Tauno Toompuu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Toompuu.
Tauno Toompuu. Foto: Arvet Mägi

Virumaa Teataja ajakirjanikud valisid lõppeva aasta pressisõbraks noore kirikuõpetaja Tauno Toompuu, kes on alati valmis ajalehe kaudu avalikkusega meeldivalt suhtlema.

EELK Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu on sage esineja Virumaa Teataja leheveergudel nii intervjueeritava kui ka arvamusavaldaja rollis.

“Tauno on alati valmis kommentaare jagama ja intervjuusid andma, on avatud suhtleja. Ka tema enda kirjatükid, mis arvamuskülgedel ilmunud, on ilusas eesti keeles ja stiilis ning tuumaga lood,” iseloomustas Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe.

Virumaa Teataja võimalikke pressisõpru oli veelgi. Näiteks on alati kommentaarideks avatud Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum, samuti saab kohaliku pressiga hästi läbi Rakvere uus linnapea Toomas Varek.

Pressisõbralikud on ka Rakvere haigla juht Ain Suurkaev ja erakorralise meditsiini osakonna juhataja Aile Kaasik.

Virumaa Teataja ajakirjanikud valivad pressisõbra traditsiooniliselt aasta lõpus. Mullu läks see tiitel Sõmeru vallavanemale Peep Vassiljevile, kes on varmas ajakirjanikele oma koduvalla asju selgitama. Peep Vassiljevi kaudu tunnustas Virumaa Teataja kõiki vallavanemaid, kes leiavad aega ja tahtmist pressiga suhelda, kuigi on ka vastupidiseid näiteid.

Pressisõbra tiitel antakse üle jaanuaris konkursi “Lääne-Viru aasta tegu” autasustamistseremoonia käigus. Auhinnaks on kunstnik Riho Hüti klaastaies kui läbipaistvuse sümbol.

Enne Vassiljevit kuulutas Virumaa Teataja oma pressisõbraks mahlakate ütluste poolest tuntud korvpallitreener Andres Sõbra, enne teda pälvis selle tiitli loodusemees Peeter Hussar, veel varem aga Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla.

Pressivaenlast ei ole Virumaa Teataja juba aastaid välja kuulutanud, kuigi alati leidub ka neid, kes ajakirjandusega ühel või teisel põhjusel heameelega ei suhtle või suhtuvad ajakirjanikesse lihtsalt halvustavalt.

“Püüame ikkagi oma allikatega hästi läbi saada ning mõistame neid, kui nad ei soovi liigset tähelepanu, eraldi pahatahtlikkust tänavu ei kohanud,” ütles Aarne Mäe.

Virumaa Teataja tänab kõiki avaliku elu tegelasi ja teisi, kes on kohalikku pressi sõbralikult suhtunud, ning soovib meeldivat koostööd edaspidi ka nendega, kes seda ei ole teinud.

Traditsiooniliselt kuulutab aasta lõpus oma pressisõbra ja -vaenlase välja Eesti Ajalehtede Liit (EALL).

Riigiprokurör Heili Sepp sai pressisõbra tiitli selle eest, et ta julges võtta vastutuse, et välja öelda seisukoht talle ametialaselt ebamugavas olukorras.

Justiitsminister Kristen Michal valiti pressivaenlaseks seetõttu, et ta püüdis skandaali pisendada oma võimupositsiooni kasutades ning oli mõnda aega pressile kättesaamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles