Rakvere linnametsades korraldatakse raietöid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palermo terviserada.
Palermo terviserada. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Lähiajal korraldatakse Rakvere linnametsades raietöid metsa hooldamiseks. Nii mõneski metsatukas on tarvis eemaldada kuivanud ja murdunud puid, näiteks Pauluse kalmistu ja Palermo suusaradade vahelisel alal Tammiku tänava ääres, metsamajandi ja Palermo terviseradade vahelisel metsaalal ja Lilloru tänava ääres nn. Piira metsas.

Linnametsnik Getter Reneli hinnangul on Lilleoru tänava äärses metsas olevad puud on juba väga vanad ja seetõttu hakanud surema. Kuivanud puud tuleb sel aastal eemaldada, kuna vastasel juhul ründavad ka veel läheduses olevaid elusaid puid putukkahjurid (kuusekooreüraskid) ning surnud puude arv suureneb veelgi.

Raie käigus tekkinud lagendikule istutatakse kevadel uued noored puud, nagu tehti seda ka eelmisel aastal raiutud aladel.

Lisaks tehakse Olerexi tankla taga asuvas metsas harvendusraiet. See mets on nõukogude aja lõpus istutatud ja puud asuvad seal väga tihedalt ning sirgetes rivides. Harvendusraie käigus võetakse esmajärjekorras maha haiged, kahjustatud ja halva kvaliteediga puud. Samas tuuakse raiega selle metsa alla ka rohkem valgust ja korrastatakse jalgradu.
Edaspidi peaks mööda kenasid ja laiu radu hõlpsasti pääsema Olerexi tankla tagant nii haigla tagusesse metsa kui ka Linnuriiki.

Raietöid hakkavad teostama kaks kohalikku ettevõtet Rakvere linnast ja selle lähedusest – sanitaarraiet Mõdko OÜ ja harvendusraiet KK Haket OÜ.

Tööde lõpptähtaeg on 2013. aasta jaanuari lõpp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles