Võlgades sipleva firma omanik pürib abilinnapeaks

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere.
Rakvere. Foto: Hilje Pakkanen

Rakvere abilinnapea kandidaadil Rainer Miltopil on palju ameteid, teiste seas juhib ta võlgades siplevat õmblusfirmat Multi Marger AS.

Rainer Miltop tunnistas, et tal on piisavalt tegemist. “Kuulun mitmesse nõukogusse ja erinevatesse komisjonidesse,” sõnas ta.

Miltop on õmblusfirma Multi Marger ainuomanik ja juht. Nimetatud äriühingu mullune kahjum oli krediidiinfo andmetel 125 220 eurot. Maksevõlg 1. detsembri seisuga 21 774 eurot.

Miltopi sõnul oli eelmine aasta ettevõttele raske. “Meile jõudis majanduslangus 2011. aastal,” ütles ta. Keerulised ajad on ka tänavu. Et partneritega tekkisid probleemid, siis asuti uusi otsima. Aasta otsa kestnud otsingud kandsid vilja oktoobris. Sel nädalal paigaldatakse vanasse hoonesse uusi seadmeid. Tuleval aastal on kavas ehitada uus vabrik. Tänavu õmblusfirma Miltopi hinnangul veel kasumisse ei jõua, küll aga loodetakse kasumit teenida tuleval aastal.

Multi Marger kuulub Soome päritolu inkassofirma OK Incure võlgnike nimekirja. Inkassofirma nimetas novembris õmblusettevõtet probleemseks võlgnikuks.

Rainer Miltopi sõnul on inkassofirma võlgnike nimekirja sattuda kerge, kui mõnel võlausaldajal närvid üles ütlevad. “Sinna võib sattuda juba mõnesaja eurose võlaga.”

Abilinnapea kohustuste täitmine Miltopi hinnangul ettevõtte juhtimist ei sega. Kord nädalas on ta äriühingu juhatuse koosolekul. Samuti on ta ühe päeva nädalas mõni tund tootmishoones.

Virumaa Teataja andmetel tegeleb Rainer Miltop Alaska mustikajoogi Kyäni äriga.

Rainer Miltopi otsustas Rakvere ametist lahkuva abilinnapea Sven Kesleri asemele esitada IRLi Rakvere osakond. IRLi Rakvere osakonna juhatuse liige Mihkel Juhkami on varem Virumaa Teatajale öelnud, et kõigepealt esitatakse Miltopi kandidatuur kooskõlastamiseks koalitsioonikaaslastele ehk reformierakonnale.

Kui linnavolikogu järgmisel kolmapäeval Kesleri ametist vabastab ja Miltopi tema asemel abilinnapeaks kinnitab, pääseb asendusliikmena volikogusse Rakvere diakooniakeskuse juhataja Pille-Ruth Kukemilk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles