Ettevõtlusteater kutsub noori kaasa mõtlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusteater Pärnus.
Ettevõtlusteater Pärnus. Foto: Jaanus Lekk

Ettevõtluse aluseks on tegus inimene, seega on ettevõtlikud noored ja nende õpetajad oodatud 8. jaanuaril kell 12 Rakvere reaalgümnaasiumisse, kus toimub ettevõtlusteatri etendus-seminar.

Rakvere ametikool koos partneritega töötab välja uut ettevõtlikkuse ja ettevõtluse õpetamise metoodikat. Etendusel-seminaril kannavad kooliteatri Karla näitlejad ette sketšid, mis käsitlevad ettevõtluses esinevaid situatsioone. Õpetliku näitemängu aluseks on Eesti tehnoloogiaettevõtte AS Yoga lugu ja stsenaarium on koostud fokusseeritud süvaintervjuude käigus kogutud materjali põhjal. Etenduse stsenarist ja lavastaja Heiti Pakk Ugala teatrist kommenteerib ettemängitut ning pakub välja võimalikke lahendusi. Valmiva õppematerjali kasutamisest igapäevases õppetöös räägib Lääne-Viru rakenduskõrgkooli lektor Diana Tandru.

Ettevõtlusteater annab noortele võimaluse näha ja mõista väljakutseid, mis ootavad ees ettevõtlusega alustamisel ja kiire majanduskasvu perioodil. Hasartmängumaksu nõukogu ja partnerite toel valmib uus, muutuvat keskkonda arvestav ning noori köitev lähenemine ettevõtlikkuse ja ettevõtluse õpetamisele koolis ning kõrgkoolis. Valmiv metoodika loob võimaluse soovi korral oma kooli ettevõtlusteater teha.

Ettevõtlusteatri pilootetendus toimus 9. detsembril Pärnus Strandi konverentsikeskuses meelelahutus- ja koolitusürituste sarja ENTRUM ÖÖsessioon “Tegutsen arukalt!” raames. Ettevõtlusteatri “Tark maja – tark äri” pilootetendust jälgis ÖÖsessiooni teisel päeval pea sada silmapaari üle Eesti. Noorte ülesastumisele lisasid väärtust ASi Yoga ühe asutaja Priit Vimbergi selgitused ja nõuanded.

Ettevõtlusteater on suunatud kõrg- ja rakenduskõrgkoolide tudengitele, gümnaasiumide ja ametikoolide õpilastele. “Edu teile, igavesed hullud!” on vaid üks mõttetera, mis jääb kõlama ettevõtlusteatri stseenist, kus edasiminek tundus noore ettevõtja jaoks võimatu, kuid tagasitee puudus.

8. jaanuari etendust-seminari filmitakse, nagu filmiti ÖÖsessiooni pilootetendust, seejärel lisanduvad juhendmaterjalid ja teooria ning alates järgmise aasta veebruari keskpaigast on ettevõtlusteatri materjal kahe õpiobjektina netis tutvumiseks üleval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles