Võrkpalluritele võõrsil võit ja kodus kaotus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Tamme (palliga) Rakvere Fruit Xpressi võrgutiimis diagonaalründaja rollis.
Rauno Tamme (palliga) Rakvere Fruit Xpressi võrgutiimis diagonaalründaja rollis. Foto: Ain Liiva

Lääne-Virumaa võrkpalli esindusmeeskond Rakvere Fruit Xpress valmistas nädalavahetusel nii mõnelegi üllatuse, kui alistas vastase väljakul skooriga 3:1 tiitlikaitsja BIGBANK Tartu tiimi.

Tartus laupäeval peetud Schenkeri liiga kohtumises tuli Rakvere meeskonna mängijatel tunnistada tartlaste paremust vaid avageimis, kolmes järgmises oldi kindlalt paremad ning koju toodi kolm võidupunkti.

Võitjate resultatiivseim oli Kaarel Pomerants, kelle arvele jäi 17 punkti. BIGBANK Tartu tegi palju vigu: rünnakul eksiti 15 ja servil 14 korral, lisaks teenis Rakvere 13 blokipunkti. “Kaarel tegi oma elu mängu, näidates, et on mängijana kõvasti edasi arenenud,” rõõmustas Rakvere Fruit Xpressi peatreener Mati Merirand. “Rünnakul oskas ta leida ilusaid lahendusi, suutis vastu võtta õigeid otsuseid ja niiviisi lõpuni välja. Siit see resultatiivsus tuli.”

Peatreener jäi rahule ka oma meeste pallinguga. “Tartlased olid selgelt hädas servi vastuvõtuga, neil oli raske rütmi leida, nad ei saanud mängu kuidagi vedama,” märkis Merirand.

Pühapäeval kodusaalis Tallinna Selveri esindust võõrustanud Fruit Xpressi pallurid alustasid kohtumist küll võitluslikult, ent niisugust hoogu, nagu oli Tartus võidumängul, jätkus vaid tasavägiselt kulgenud avageimiks, mis lõppes 26:28 allajäämisega. Kogu kohtumise kallutasid enda kasuks pealinlased, kes järgmised kaks geimi võitsid juba kindlalt skooriga 25:14 ja 25:16.

“Vaim ja võidutahe oli meestel sama, saatuslikuks sai avageimis napp allajäämine. Meil oli selge võimalus võita, kasutada oli ju kolm geimpalli, ent me ei realiseerinud neid,” selgitas Merirand. “Oleksime avageimi võitnud, oleksime saanud lisajõudu juurde, nüüd üritasime küll, ent kaotus võttis vaimujõu, raske oli mängu uuesti üles võtta.” Rakvere poolel jõudis ainsana kahekohalise punktisummani Elia Lulla, kes tõi meeskonnale 10 punkti. Selveri rivistuses paistis hea mänguga silma Hindrek Pulk, kelle arvele kogunes kolme geimiga koguni 21 punkti.

Schenkeri ühisliiga turniiritabelis jätkab Pärnu Võrkpalliklubi 41 punktiga endiselt esimesel real, Tallinna Selver jääb maha viie ja TTÜ üheksa punktiga. Kümne meeskonna hulgas asub Rakvere Fruit Xpress üheksa punktiga üheksandal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles