Kolm koori loovad jõulutunnet

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kolmainu kirik.
Rakvere Kolmainu kirik. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Virumaa Poistekoori, Virumaa Noorte Meeskoori ja Virumaa Tütarlastekoori kontserdil 23. detsembril kell 18 Rakvere Kolmainu kirikus tulevad ettekandmisele kodumaised ja kaugete maade jõululaulud.

Virumaa Tütarlastekoorilt kõlavad muu hulgas Raimo Kangro ja Leelo Tungla “Lumeootus”, traditsionaal “Heaven Is a Wonderful Place”, kaanon “Per crucem”. Koori dirigendid on Ly Ipsberg ja Ksenija Grabova.

Virumaa Poistekoori väikestelt poistelt on kavas tuntud laulud “Jõulukellad” ja “Väike trummipoiss”, aga ka Taize kloostri munkade loodud “Bless the lord my soul” ning R. Lovlandi “You raise me up”, kus solistiks on Madara Vilson. Poistekoori dirigeerivad Sander Tamm ja Merilin Käst.

Virumaa Noorte Meeskoor Andrus Siimoni ja Elene Altmäe juhatusel esitab Mari Vihmandi “Jõuluaeg on tulemas”, Sileesia rahvaviisi “Maa on nii kaunis” ning teisi kauneid viise. Kolme koori ühisesituses lõpetab kontserdi üks armastatumaid jõululaule – F. Gruberi “Püha öö”.

Kontserdi meeleollu juhatavad koorid nõnda: “Kunagi väga ammu oli üks õhtu. Üks mees ja naine sammusid pimedas mööda teed. Rännak oli olnud pikk ning nad olid väsinud, nüüd tahtsid nad magada, aga ei teadnud, kuhu öömajale minna. Pime ja külm oli see õhtu tol väga ammusel ajal. Taevas ei siranud ainsatki tähte. Ent tee ääres oli väike tall. Mees paotas selle ust ning näitas oma laternaga valgust. Vahest oli seal sees loomi? Seal, kus magavad loomad, on alati soe. Jah, tallis olidki loomad. Nii laskus öö vaikselt üle talli. Aga öö kõige pimedamal tunnil kostis vaikuses vastsündinud lapsukese esimene häälitsus. Ning samal silmapilgul süttisid kõik öised tähed taevas. Ning vana talli kohal kiirgas jõulutäht.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles