Rakvere eragümnaasium tähistab planeet Maa päeva

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed hakkavad korjama vanapaberit.
Lapsed hakkavad korjama vanapaberit. Foto: Margus Ansu

22. aprillil tähistatakse mitmel pool maailmas keskkonnateemalist planeet Maa päeva, selle algatusega on liitunud ka Rakvere eragümnaasium.


Rakvere eragümnaasium keskendub keskkonnapäeval taaskasutusele: kolmapäeval kuulatakse loenguid jäätmetest, nende tekkest ja taaskasutamisest. Kohal on mitu säästva tarbimise teemaga tegelevat spetsialisti, kellest tuntuim on Allan Kokkota.


Loodusspetsialistide juhendamisel ehitavad põhikooli õpilased kooli territooriumile kompostikasti, kuhu hiljem saab niidetud rohtu ja muud sellist panema hakata. Lisaks koristatakse kolmapäeval ka kooli ümbrust.


Neljapäeval võetakse koostöös Ragn-Sellsiga ette vanapaberi äraandmise aktsioon. Eragümnaasium on vanapaberi kogumise korraldanud ka mõni aasta tagasi, siis andsid õpilased-õpetajad seda ära kokku 16 tonni.


Rakvere eragümnaasiumi inglise keele õpetaja Krista Pärn sõnas, et tegelikult on taaskasutuse teemale pühendatud kogu nädal: tundides tutvustatakse loodushoidu ning arutletakse, kuidas Eestimaad puhtamaks saada ja tekkinud jäätmeid uuesti kasutada.


Pärn ütles, et keskkonnateemat saab käsitleda ainetundideski, olgu selleks siis bioloogia, geograafia, kunstiõpetus või inglise keel. "Vaatame filme, kolmapäevaks paneme üles laste tehtud keskkonnateemalised plakatid," sõnas ta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles