Esitletakse raamatut Valdo Pandist

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Pant.
Valdo Pant. Foto: vikerraadio.err.ee

Ene Hion esitleb 29. jaanuaril kell 17 Lääne-Virumaa keskraamatukogu saalis oma värskelt ilmunud raamatut “Valdo Pant – aastaid hiljem”.

Legendaarne raadio- ja telemees Valdo Pant saanuks tänavu jaanuaris 85aastaseks. Selle tähtpäeva puhul ilmunud raamat portreteerib tuntud ajakirjanikku, tuginedes suuresti Pandi isiklikele märkmetele. Elulooraamatu autor Ene Hion oli Pandi kauaaegne kolleeg ja hea tuttav.

Valdo Pant oli raadio- ja teleajakirjanik, publitsist ning dramaturg. Pandiga on seotud paljud Eesti Raadio õnnestumised eelmise sajandi 50.–60. aastatel, nagu “Reporteritund”, “Päevakaja” ja “Rameto”. 1966. aastal sai Valdo Pandist ETV kommentaator.

Kõige suurema tuntuse saavutas Pant saatesarjaga “Täna 25 aastat tagasi”, mida tehti üle 300 saate. Pant on valitud ka 20. sajandi saja Eesti suurkuju hulka.

Ene Hion töötas 1955–1988 ajakirjanikuna Eesti Raadios. Ta on koostanud ühiskondlik-poliitilisi saatesarju “Ja aastad lähevad ...”, “Kolm meest stuudios” ja “Loominguliste liitude kultuurinõukogu saatetund”, avaldanud mitmesuguste pseudonüümide all ajakirjanduses artikleid ning kirjutanud dokumentaalfilmistsenaariume ja kuuldemänge (“Meeste mängud”, 1983).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles