Peterburi maastikuspetsialistid käisid Lääne-Virumaal kogemusi hankimas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmse mõis.
Palmse mõis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Maakonda külastasid kõrgetasemelised maastikukujunduse spetsialistid Peterburist.

Et Vene poolel on Eesti mõisate vastu alati sügav huvi olnud, toimus visiidi raames Lääne-Virumaal Palmse mõisas seminar-kohtumine Lääne-Viru maavalitsuse, Jäneda ja Palmse mõisa esindajate, Rakvere linna haljastusinseneri ning Arkna mõisa projekti eestvedajatega. Kohtumisel käsitleti ajalooliste ja tänapäevaste parkide ja aedade hooldamise ja kasutamisega seotud küsimusi ning selleks kasutatavaid uuenduslikke ja keskkonnasäästlikke viise. Palmses oli külalistel võimalus tutvuda ka lumise mõisapargi ning palmimajaga.

Samuti oli Peterburi maastikuspetsialistidel huvi ravimtaimede kasvatamise vastu, mille üle arutleti Arkna mõisa projekti eestvedaja Olle Saarega, ning Jäneda aia- ja lillepäevade korraldusliku poole ja külastamise vastu, mille kohta andis teavet Jäneda mõisa tegevdirektor Enno Must.

Vene riikliku muuseumi ­aedade peakuraator kutsus omakorda Eesti esindajaid juunis Peterburis toimuvale suurele festivalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles