Ülemuste käske eiranud sõdurpoiss läks vangi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Viru maakohus kinnitas prokuröri abi ja 20aastase ajateenija vahelise kokkuleppe, mille järgi läks Tapa garnisonis ülemuste käske eiranud sõdurpoiss üheks kuuks trellide taha ehk šokivangistusse.


Kokkuleppe järgi mõistis kohus ajateenijale ülemuste käskude eiramise eest ühe aastase vanglakaristuse, millest üks kuu pöörati kohesele täitmisele.



Viru ringkonnaprokuratuur süüdistas ajateenijat ülema seadusliku teenistusalase käsu täitmisest keeldumises, kusjuures sõdurpoisil oli samal ajal analoogse teo eest kehtiv distsiplinaarkaristus.



Tänavu 9. jaanuaril keeldus 20aastane mundrikandaja Kirde kaitseringkonna suurtükiväegrupis täitmast nooremseersandi käsku asuda lund rookima.



Aprillis keeldus ajateenija täitmast nooremleitnandi käsku viia oma relv relvaruumi ja asuda seejärel hooldama kaitseväe sõidukit. See keeldumine tõi noormehele kraesse sõjaväepolitsei ja kriminaalmenetluse.



Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Martin Herem on varem Virumaa Teatajale öelnud, et ajateenijate ülema käskluse täitmisest keeldumine ei ole tavapärane. "Aga selliseid asju juhtub, kuigi väga harva," lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles