Rakvere ametikool uurib oma maja vaimsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere Ametikool

Ööl vastu tänast toimetas Rakvere ametikooli värvika ajalooga peahoones kummituste otsijate tiim Chasing Paranormal.

Rakvere ametikool kutsus telesaate “Pealtnägija” kaudu tuntuks saanud Kuressaare ametikooli poiste parateadusliku rühma ekspeditsioonile eesmärgiga rikastada kooli peahoone ajaloo tundma õppimise võimalusi.

Rakvere ametikooli projektijuht Katre Lomp ütles, et põnevad noormehed Saaremaalt annavad võimaluse läheneda koolimaja ajaloo uurimisele ja avaramale tutvustamisele värske ning atraktiivse nurga alt.

“Ettevõtmist, milles osalevad töövarjudena ka meie kooli õpilased, võib nimetada nii kodulooteemaliseks huviharidustegevuseks kui omamoodi alternatiivseks ajalooõppe projektiks,” lausus Katre Lomp.

Saarlaste küllakutsumise mõtte algataja, Rakvere ametikooli muusikaõpetaja Peep Pihlak andis mõista, et kõnealuse projekti juures on oma koht ka mängulisel elemendil: “Loomulikult ei pöördu me oma maja uurimisel nüüd täielikult metafüüsilistele radadele, kuid nii mõnedki hilisematel tundidel koolimajas toimetanud pedagoogid on märganud, et midagi huvitavat ja vaimset võib siin olla ...”

Esimesed, mitteametlikud ekspeditsiooni tulemused avalikustavad saarlased tänasel kohtumisel Rakvere ametiõppijate ja õpetajatega, kus nad tutvustavad lähemalt ka oma tegevuse põhimõtteid ning eesmärke.

Rakvere ametikooli peahoone, mille renoveerimise tunnistas rahvas äsja Lääne-Virumaa 2012. aasta parimaks teoks, saab 2015. aastal sajandivanuseks.

Maja ajaloo lühitutvustusega saab tutvuda kooli kodulehel.

Saaremaa ametiõpilaste tiim Chasing Paranormal alustas tegevust 2012. aasta septembris ning on spetsialiseerunud võimalike kummitavate kohtade otsimisele ja öösel sealsete “elanikega” kontakteerumisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles