Ekspert peab linnapeade pakti täitmist võimalikuks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla (vasakul) ja Euroopa Komisjoni energiavolinik Andris Piebalgs pakti allakirjutamisel veebruaris.
Rakvere linnapea Andres Jaadla (vasakul) ja Euroopa Komisjoni energiavolinik Andris Piebalgs pakti allakirjutamisel veebruaris. Foto: Rakvere linn

Rakveres toimub teisipäeval, 5. mail rahvusvaheline teabepäev, kus tutvustatakse Euroopa linnapeade pakti ning selle elluviimisega seotud tegevusi ja rahastamist.


Rakvere tutvustab valmivat säästva energia kava ning linna senist tegevust pakti täitmiseks, sellel teemal peab ettekande Rakvere linnapea Andres Jaadla.

Kolmapäevasel nõupidamisel ütles linnavalitsuses säästva energia kava koostaja Aare Vabamägi, on praegustel hinnangutel pakti täitmine Rakveres võimalik.

Linnapeade paktiga ühinenud linnad võtsid endale kohustuseks vähendada süsihappegaasi emissiooni 2040. aastaks rohkem kui 20% võrra.

Tuginedes esialgsetele arvutustele usub Aare Vabamägi, et Rakvere suudaks seda umbes 25% ulatuses. Kava ise valmib mai lõpuks.

5. mail teabepäeval osalevad organisatsiooni Energie Cités tegevjuht, pakti järelvalvekomitee liige Gérard Magnin ning Euroopa Komisjoni Konkurentsivõime ja Innovatsiooni Agentuuri (EACI) projektiametnik Martin Eibl, kes tutvustavad lähemalt Euroopa Linnapeade Pakti ning programmi Intelligent Energy Europe sel aastal avanevat taotlusvooru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles