Alma Käär: kui sada aastat sai täis, hakkas aeg aeglasemalt liikuma

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kodanik Alma Käär on elanud küll enam kui terve sajandi, kuid eluväsimusest veel märke ei ilmuta. Sada aastat on elurõõmsa memme sõnul tegelikult ikkagi lühike aeg.
Rakvere kodanik Alma Käär on elanud küll enam kui terve sajandi, kuid eluväsimusest veel märke ei ilmuta. Sada aastat on elurõõmsa memme sõnul tegelikult ikkagi lühike aeg. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere elanik Alma Käär, kes tähistab täna 101. sünnipäeva, on kõrgele eal­e vaatamata suutnud säilitada hea huumorisoone ning positiivse ellusuhtumise.

Pansionaadis Kuldne Sügis elav naine loeb meeleldi, sealhulgas ajalehti, silmanägemine on tal hea ning suhelda meeldib ka väga. Ta on kindel, et uudis­tega tuleb ikka kursis olla.

“Sada aastat läks nagu lennates. Aga nüüd hakkab aastaid juba palju saama,” ütles Alma Käär. Ta on kurb, et ei saa enam ise vigastuse tõttu ringi liikuda ega kõigi toimetustega hakkama, nagu aasta tagasi. Rõõmustab aga selle üle, et on toakaaslased, kellega juttu ajada. “Nad on minu kõrval ikka noored,” märkis Alma Käär.

Hooldekoduteenuseid pakkuva pansionaadi Kuldne Sügis juhataja Silvi Köögi sõnul on Alma Käär endiselt väga terane ning viskab nalja, temast õhkub positiivsust.

“Tal on kõigist asjadest oma nägemus ning ta ütleb täpselt, mida ja kuidas ta tahab, aga ei mingit virisemist,” iseloomustab Silvi Köök, kes peab seda väga heaks omaduseks.

Alma Käär on sündinud Mõdrikul ning oli üheksa­aastane tüdruk, kui Rakverre elama tuli.

Eluaeg on teinud ta lihtsat tööd: noorelt toateenijana, pikka aega karusloomakasvanduses, siis matusebüroos. Eks väiksemaid tööotsi on olnud teisigi. Pärgi tegi naine veel kaheksakümneaastaselt.

Alma Kääri tütar elab Soomes, aga käib külas nii tihti kui võimalik. Naisel on ka üks lapselaps – teine on kahjuks manala teele läinud – ja üks lapselapselaps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles