Kiirabiteenuse avalikule konkursile laekus 18 taotlust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi uued teendinduspiirkonnad.
Kiirabi uued teendinduspiirkonnad. Foto: Terviseamet

Kiirabiteenuse avalikule konkursile esitatud 18 taotlusest laekus valdavalt senistelt lepingupartneritelt, ühel juhul pürib kiirabi teenuse osutajaks uus tulija.

Pakkumisi sai esitada järgmistele teeninduspiirkondadele: Tallinn I, Tallinn II, Lääne-Harju, Harju-Viru, Virumaa, Saaremaa, Pärnu, Mulgi-Järva, Tartu-Vooremaa ja Lõuna piirkond.

Laekunud avalduste avamise järel selgus, et enim pakkumisi tuli Mulgi-Järva ja Harju-Viru teeninduspiirkonnale. Tervikpakkumiseta jäi Lõuna piirkond, kus esitati taotlusi ainult konkreetsele brigaadidele. Ühtegi sooviavaldust ei tehtud Põlvamaale.

„Kindlasti ei tähenda see, et Põlva maakond jääb ilma kiirabita,“ ütles Terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe. „2013. aastaks on lepingud Põlvamaal kiirabiteenuse osutamiseks olemas. Ülejäänud Lõuna piirkonna osadele laekunud taotluste läbivaatuse järel otsustame, kas on vajadus teha täiendav konkurss tervele piirkonnale või ainult Põlvamaa osale,“ selgitas Kaljumäe

Kes kvalifitseeruvad kiirabiteenuse osutajateks konkreetses piirkonnas peaks selguma kuu aja jooksul, pärast kõikide pakkumiste põhjalikku hindamist.

Saabunud taotluste avamise juures oli 9-liikmeline komisjon, kuhu kuulusid Sotsiaalministeeriumi ja Terviseameti spetsialistide kõrval ka maavanemate esindajad. Komisjoni juhtis Terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe.

Kiirabiteenuse osutamine riigis on korraldatud pikaajaliste halduslepingute alusel. Eelmine halduslepingute periood, mis algas aastal 2007, lõpeb käesoleval aastal.

Vahepealsetel aastatel on toimunud palju muudatusi nii õigusaktides kui ka tervishoius, lisaks rahvastiku ümberpaiknemine keskuste suunas, mis on tinginud vajaduse muutuste järele kiirabiteenuse osutamisel.

Avaliku lepingupartnerite valiku kaudu on võetud suund kogu riiki hõlmavale kiirabiteenuse ümberkorraldusele. Praeguse 54 kiirabipiirkonna asemel jääb tulevikus alles 10 piirkonda. Kiirabi brigaadide arv kasvab seniselt 90-lt 117-ni, brigaadide asukohtade arv kasvab 54-lt 60-le. Uue lepinguperioodiga plaanitakse alustada hiljemalt 1. jaanuarist 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles