Reaalgümnaasium korraldab tuluõhtu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bonzo.
Bonzo. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeva õhtul kell 19 ootab Rakvere reaalgümnaasiumi pere koos vilistlastega kõiki kontserdile, millest saadav tulu läheb koolile ansamblitehnika ostmiseks.

Kooli vilistlaskogu liikme Priit Verlini sõnul on bänditegemine kooliaja lahutamatu osa, kuid ajakohaste muusikavahendite hankimine käib koolile tihtilugu üle jõu. “Lapsevanemad jõuavad osta ehk pillid, aga võimendust juba mitte. Samas on võimendust ja mikrofone kindlasti vaja, et anda kontserte,” kõneles Verlin.

Kool ja bänd käivad ikka käsikäes, nii olevat ka praeguseks tuntud muusik Bonzo kasvanud pappkastidel trumme tagudes.

Reaalgümnaasiumis on juba mõnda aega tegutsenud kõrge tasemega ansambel TULI. Seni on muusikat tehtud eeskätt perede toel, sest koolil sellised võimalused puuduvad. Tuluõhtu eesmärgiks ongi raha kogumine koolile, et soetada tehnika, mis võimaldaks kõikidel pillimänguhuvilistel õpilastel oma koolis musitseerida.

Priit Verlini kinnitusel on muusikahuvilisi lapsi palju, ning võimaldades õpilastel oma koolis harjutada, tekib neil ka vastutus hoida kasutatavaid vahendeid. “Ega muusikat tegevad lapsed pille ei lõhu, lõhuvad ikka need, kellele tehnika võõras on.”

Ürituse üheks eestvedajaks on ka muusik ja Rakvere ametikooli muusikaõpetaja Peep Pihlak, kelle kodus Moonakülas käivad paljud noored muusikuhakatised harjutamas.

Priit Verlini kinnitusel on Stanford Music teinud koolile hea pakkumise ning kogu tuluõhtult saadav raha lähebki otseselt muusikavahendite soetamiseks.

Neljapäevaõhtusel kontserdil saavad huvilised kaasa elada nii praeguste kui endiste õpilaste musitseerimisele.

Teiste seas astuvad üles Bonzo, reaalgümnaasiumi draamaõpetaja Tiina Kippel ning ansambel TULIgi on tublisti harjutanud.

Muusikat saab aga kuulata siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles