Kunda reformarid umbusaldavad linnapead

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Sooäär.
Riina Sooäär. Foto: Arvet Mägi

Kunda linnavolikogu reformierakonna fraktsioon esitas umbusaldusavalduse linnapea Riina Sooäärele, see tuleb arutlusele volikogu järgmisel istungil 11. märtsil.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Grisse Süda ütles, et põhjusi linnapea umbusaldamiseks on enam kui küll. “Linnapea ja linnavalitsuse töö on puudulik, seda eriti eelarve osas,” lausus Süda.

Lisaks ei ole Kunda reformierakondlased rahul sellega, et eelnõud on sageli puudulikult ette valmistatud. “Volikogu istungitel tuleb teha pause, et eelnõud saaks korralikult vormistatud ja kellelgi ei oleks alust linna kohtusse kaevata,” selgitas Süda.

Reformierakondlastele ei meeldi ka linnavalitsuse plaan müüa munitsipaalomandis olev Kunda Vesi umbes 60 000 euro eest. “Mõned aastad tagasi investeeris linn ettevõttesse seitse miljonit krooni,” põhjendas Grisse Süda.

Umbusaldamise ühe põhjusena tuuakse ka segadused korraldatud jäätmeveo lepingu pikendamisel, millega kaasnes seaduserikkumine ja ka hinnatõus.

Samuti ei olda rahul sellega, et pärast ametisse asumist hakkas linnapea hoolega käskkirju kirjutama, kusjuures üks neist tunnistati kohtus õigustühiseks ja tõi kaasa linnale põhjendamatu kulu.

“Põhjusi on tegelikult veel ja veel,” märkis Süda.

Kunda linnavolikogus moodustasid pärast valimisi koalitsiooni reformierakond, valimisliit Kunda, SDE ja IRL. Praeguseks on reformierakond koalitsioonist lahkunud, valimisliidul, SDEl ja IRLil on 15liikmelises volikogus viis kohta.

Samas hääletab volikogus tavaliselt valimisliiduga analoogselt ka osa Kunda Nordic Tsemendiga seotud keskerakonna esindajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles