Film Valgust heidab valgust lipsutagustele

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala rahvamajas võttis Kristjan Svirgsden filmilindile joonistused presidentidest. Kõigi nendega on Heinz Valk filmi autori sõnul asju ajanud.
Haljala rahvamajas võttis Kristjan Svirgsden filmilindile joonistused presidentidest. Kõigi nendega on Heinz Valk filmi autori sõnul asju ajanud. Foto: Meelis Meilbaum

Mitte keegi ei teadnud, kes on Heinz Valk – mitte ainumaski! Vaid üks taibu oli kuulnud. Aga mis siin imestada, isegi 30aastased inimesed ei tea.

Just seesugust imestust võis kuulda Haljalas legendaarsest riigitegelasest ja kunstnikust Heinz Valgust filmi väntava filmilavastaja Kristjan Svirgsdeni suust pärast seda, kui ta oli külastanud Haljala gümnaasiumi õpilasi oma filmivõtete käigus.

“Valk on minu meelest ainuke mees, kes räägib tõtt,” oli Svirgsdeni otsene vastus küsimusele, mis ajendas teda seesuguse filmi tegemist ette võtma. “Viimasel ajal on poliitikas nii, et ei saa enam üldse aru. Näidend on üks ja sama, lihtsalt pintsakuid vahetatakse, hüpatakse lavale, loetakse oma tekst ära ja ongi. See on muidugi nüüd Heinz Valgu sõnastuses, aga kattub ka minu maailmavaatega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles