Rakvere kavandab lisaeelarvet

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tark Maja.
Tark Maja. Foto: eskiis

Rakvere linnavalitsus esitas volikogule menetlemiseks 2013. aasta esimese lisaeelarve määruse eelnõu, mis on tingitud miinimumpalga tõusust ning sihtfinantseeringuteks riigieelarvest linnale eraldatud rahalistest vahenditest.

Linnapea Toomas Vareki sõnul on saanud heaks tavaks, et aasta esimeses pooles arutatakse Rakvere linnas eelarvet, mis on seotud investeeringutega ja eraldistega riigilt.
Lisaeelarve eelnõu kohaselt suureneb investeerimistegevus 1 275 000 euro võrra, millest 474 700 eurot on planeeritud Rakvere linna algkooli ehituseks ning 744 500 eurot Targa Maja linnapoolseks kaasrahastamiseks.
Riigieelarvest hariduse investeeringuteks eraldatud 48 000 eurot suunatakse Rakvere gümnaasiumi Tallinna tänava hoone I korruse põranda ja garderoobide renoveerimiseks.
Kultuuriministeerium on Rakvere spordikeskusele investeeringutoetuseks eraldanud 32 000 eurot ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium linna teede ja tänavate investeeringuteks 274 000 eurot. EAS eraldas linnale ligemale 50 000 eurot, millest 18 000 eurot läheb Lennuki tänava tööstusala investeeringuteks ning 32 000 eurot Rakvere sotsiaalmaja renoveerimiseks. Lisaeelarves kajastub ka Rakvere vallavalitsuse osalus 28 700 eurot Lennuki tänava rekonstrueerimiseks.
Seoses töötasu alammäära tõusuga suurendatakse linna eelarves personalikulusid kõigis personalikulu sisaldavates valdkondades. Töötasu alammäära kehtestamine ning Rakvere linna üldhariduskoolide ja koolieelsete lasteasutuste pedagoogide ning huvikoolide õpetajate ja treenerite töötasustamise aluste muutmine tingis personalikulude suurendamise vajaduse linna eelarves 346 600 euro võrra.
Füüsilise isiku tulumaksu osas planeeritakse lisaeelarvesse täiendavalt 222 000 eurot. Täiendava laekumise planeerimisel on linnavalitsus lähtunud 2012. aasta tegelikust füüsilise isiku tulumaksu laekumisest, mis oli 4,2 % suurem planeeritust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles