Kartulit sööme ka kahekümne aasta pärast

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi infotehnoloogia areneb pöörase kiirusega ning 20 aasta pärast on käibel tõenäoliselt selliseid lahendusi ja seadmeid, mida praegu ettegi ei kujuta, ei vähenda see vajadust toidu järele.

Kas on mõtet ette näha majanduse arengut nii pika aja peale kui 20 aastat? Eesti konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing soostus vastama tuntud laulureaga “Ei me ette tea, mis elu meil tuua võib ...” ja soovitas järgmise kolme kuu kohta leida teavet Eesti konjunktuuriinstituudi kodulehelt.

Pankur Indrek Neiveltki võttis oma tulevikumõtted kokku lühidalt: “Praegu on vähem kui kunagi varem viimase kahekümne aasta jooksul võimalik ennustada kahtekümmend aastat ette. On selge, et sellised arengud ­Euroopa Liidus ei saa jätkuda. Euroopa Liit peab lähiaastail võtma selge suuna kas suurema või väiksema ümberjagamise suunas ning väiksema ümberjagamisega peaks kaasnema ka tööjõu vaba liikumise lõpetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles