Kui su südames ja kodus on ruumi …

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kas teadsid, et kasvatusasutuses kasvanud lapse IQ on madalam kui perekonnas hooldamisel kasvanud lapsel, et Suurbritannias on 75% asendushooldusel olevatest lastest perekonnas hooldamisel, et Ameerikas on terve Tallinna linna täis lapsi hoolekandel?

MTÜ Igale Lapsele Pere alguse lugu ulatub aastasse 2010, kui loodi Tallinna ja Harjumaa Kasuperede Liit. Peale paari aastat vaikselt tegutsemist sai järjest selgemaks, et vanemliku hooleta laste perekonnas hooldamise valdkond vajab tugevat arengut, et jõuda tasemele, kus see peaks tegelikult olema.

Selliste sõnadega tutvustab ennast kodulehel vanemliku hooleta jäänud lastega tegelev mittetulundusühing. “See teema peaks kindlasti positiivsust kajastama, sest nii see ju ongi,” sõnas MTÜ Igale Lapsele Pere juhatuse esimees Jane Snaith, kes jõudis mõistmiseni kümneaastase vabatahtlikuna lastekodudes tehtud töö käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles