Tamsalu sündmused päädisid võika hukkamisega

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu terviserada, kust leiti noore naise surnukeha.
Tamsalu terviserada, kust leiti noore naise surnukeha. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Esialgsetel andmetel piinasid alkoholijoobes 15aastane Valeri ja tema 33aastane õde Natalja noormehele külla sõitnud 15aastast Saaremaalt pärit Marilyt eelmise nädala neljapäva õhtul, ajasid oma ohvril vene kombe kohaselt enne hukkamist pea paljaks, viisid ta Tamsalu terviserajale, pussitasid ja lõpuks raiusid tüdruku pea maha.

Valeri ja Natalja vend Grigori rääkis, et politsei leidis kortermaja, kus elasid nii ema kui ka õed-vennad, prügikonteinerist noa, kirve ja tuhaämbri.

Grigori sõnul palus Marily neljapäeva õhtul nende naabritelt raha, et koju sõita. Kuid raha ei antud. Neljapäevaks oli Valeril teada, et Marily on teinud esmaspäevase peksmise kohta politseile avalduse ja kutsus tütarlapse oma isa korterisse, mis on emaga samas trepikojas. „Ütlesime emaga, et ära mine, sind tapetakse ära,“ meenutas Grigori. Aga Marily läks.

Valeri viis mingil ajal Marily oma vanema õe Natalja korterisse, mis asub maja teises otsas. Sealt edasi aga mindi juba kolmekesi hukkamispaigale – Tamsalu terviserajale. Grigori andmetel oli tüdrukul juuksed maha aetud, mida tehakse vene kombe kohaselt enne hukkamist.

Juukselõikusmasin oli koos muude asitõenditega ilmselt ära põletatud. Sealt ka see tuhaämber kirve ja noaga. Kui hommikul politseinikud Valeri ja Natalja käed raudu pannud, olevat õde öelnud, et tema ei tapnud. Valeri oli vaikides seisnud pea norus.

Grigori andmetel Marily oma emaga elada ei soovinud, küll aga isaga, kuid isa oli Soomes tööl.

Läinud nädala reede hommikul Tamsalu terviserajalt mõrvatuna leitud Saaremaalt pärit 15aastane Marily helistas emale eelmise päeva pärastlõunal ja väitis, et kõik on korras. Paraku aga kõik korras ei olnud, sest Tamsallu 15aastasele Valerile külla sõitnud Marily sai esmaspäeval oma noormehelt nii rängalt peksa, et välja kutsuti kiirabi. Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla ütles, et kannatanu toodi haiglasse ööl vastu esmaspäeva. Et patsient kurtis valusid, siis jäeti ta jälgimisele. Hommikul tütarlaps lahkus haiglast.

Marily tegi politseile peksmise kohta avalduse.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku kohusetäitja Katri Kralli sõnul sai politsei väljakutse eelmise nädala esmaspäeval kella ühe paiku öösel Tamsallu Koidu tänavale, kus joobes Valeri lõi Marilyt kätega näo piirkonda, sikutas teda juustest ja surus käega kõrile. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.

Kaks päeva hiljem võttis Marily ema ühendust Tamsalu vallavõimudega ja kurtis, et tütar pole ei helistanud ega ka telefonile vastanud. Valla sotsiaaltöötaja Ülle Kristmann, kes eelmise aasta novembris saatis Marily Tamsalust tagasi koju Kuressaarde, hakkas asja uurima.

Valeri väitis sotsiaaltöötajale, et nad on Marilyga riius ja enam ei suhtle. Valeri ega tema 33aastane õde Natalja sotsiaaltöötajat oma korterisse ei lasknud. Küll aga õnnestus sotsiaaltöötajal näha Valeri ja Natalja ema Maia korteris Marily koolikotti.

Vallavõimud võtsid ühendust noorsoopolitseiga, et arutada, kas inimene võib olla ohus või mitte. Et muidu probleemses perekonnas alkoholi pruukimise märke ei tuvastatud, siis leiti, et ainus võimalus sekkumiseks on saata politseipatrull. Samas mööndi, et patrull mõjuva põhjuseta välja ei sõida.

Neljapäeva pärastlõunal võttis Marily ema taas ühendust vallaga ja teatas, et tütar oli talle veidi enne kella nelja helistanud ja selgitanud, et tema mobiiltelefoni aku oli tühjaks saanud ja laadija jäi koju. Sestap ei saanud ise helistada ega telefonikõnedele vastata.

Virumaa Teataja esitas Viru ringkonnaprokuratuurile päringu Tamsalu veretööga seotud detailide või avaldatu kummutamise kohta. „Kogu info, mida on saanud juhtumi kohta anda, on prokuratuur väljastanud. Uurimise huvides ei ole võimalik rohkem midagi avalikustada,“ vastas ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku kohusetäitja Katri Krall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles