Kümme aastat väärtuslikku keelekümblust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötubades ollakse õppija rollis keelekümblusõpetajate Natalja Roditšenko, Jana Januško, Eve Allsoo, Viktoria Belitševi, Monika Läänemägi juhendamisel.
Töötubades ollakse õppija rollis keelekümblusõpetajate Natalja Roditšenko, Jana Januško, Eve Allsoo, Viktoria Belitševi, Monika Läänemägi juhendamisel. Foto: Tapa vald.

Heameelt Lääne-Virumaa ainsa vene kooli üle väljendas Lääne-Viru maavalitsuse inspektor Maaja Valter pöördumises külaliste ja koolirahva poole Tapa vene gümnaasiumi “10 aastat keelekümblust” tähtpäeval ja soovis koolile kestvust paljudeks aastateks.

Hiljutise inspekteerimise käigus nähtust ja kogetust nimetas Maaja Valter väärtuslikuma: sõbralik, hea ja koostöine õpikeskkond, kus on hea ja huvitav õppida ning kuhu külalisena meelsasti tagasi tullakse. Tagasitulijaid – vanu ja uusi sõpru, keelekümblusprogrammi järgi õppinuid ja õpetanuid, kümblust arendanuid ja toetanuid – oli palju, kingituseks kaasa võetud oma sütitav lugu “keelekümbluslaevukese” kursil hoidmisest vilkuva majaka (loe: keelekümbluskeskuse) suunamisel, trotsides torme ja karisid. Just nii loominguliselt esitas Tallinna Pae gümnaasium oma kogemuse programmis osalemisest.

Loominguliselt lahendasid oma tervituse ka kõrgkoolis õppivad kooli vilistlased, kes tänasid oma õpetajaid hea hariduse ja eesti keele oskamise eest toonase koolielu vaimukatest kildudest kokku pandud dramatiseeringuga, lastes kõlada lõbusatel keeleapsudel, mis tulenesid keelte mitmeti mõistmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles