Volgast ja Moskvitšist Cadillacini

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa keskraamatukogu. Üks näituse pärl – elektriliselt juhitav ­Cadillac. Päevinäinud mänguauto on uue kuue saanud autovärvimistöökojas.
Lääne-Virumaa keskraamatukogu. Üks näituse pärl – elektriliselt juhitav ­Cadillac. Päevinäinud mänguauto on uue kuue saanud autovärvimistöökojas. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Lääne-Virumaa keskraamatukogu 1. korrusel saab aprillikuus vaadata näitust mänguautodest. Näitusel “Õnnelik lapsepõlv” olevad mänguautod ja mudelid on osa rakverlase Viljar Sardi mahukast kollektsioonist.

Autod pärinevad aastatest 1950–1991. Seega kogevad nostalgiahetke kõik näitusehuvilised, kelle lapsepõlv jääb Nõukogude aega, just nendesse aastatesse. Hulgaliselt on eksponeeritud TK Norma toodangut, tehase üks tsehh asus alates 1966. aastast ka Rakveres.

Viljar Sard alustas mudelite kogumist juba poisikesena, umbes kuuendas klassis, kui kõik ümbruskonna poiste automudelid said vahetuste­hingute käigus ükshaaval tema omaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles