Sagadis majahoovis luusiv karu oli hoopis topis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reaalsena näiv foto karust koduhoovil levis eile üle Eesti kulutulena, alguse sai see sotsiaalvõrgustikust Facebook.
Reaalsena näiv foto karust koduhoovil levis eile üle Eesti kulutulena, alguse sai see sotsiaalvõrgustikust Facebook. Foto: Facebook

Neljapäeval laaditi sotsiaal­võrgustikku Facebook üles pilt, kus karu ühes Sagadi koduhoovis ringi luusib. See pälvis suurt tähelepanu ning eile pärast­lõunaks oli fotot juba üle 600 korra jagatud.

Kui Virumaa Teataja loodu­semehelt Peeter Hussarilt karu kohta uuris, hakkas ta naerma ning ütles, et pilt on tehtud ­tema enda koduhoovis. Te­lefonikõne ajal oli karu lausa toas.

Tegemist on nimelt topisega. “Sain selle äsja valmis,” seletas Hussar. Topis sai tehnilistel põhjustel lühikeseks ajaks välja tuulduma viidud.

Aga kuidas pilt sotsiaalvõrgustikku sai, Peeter Hussar arvata ei osanud. “Minul endal Facebookis kontot ei ole ja ei tule ka,” sõnas ta, kuid lisas, et suhtlusportaalidel on ikka meeletu võim.

Ilmselt tegi pildi mõni möödasõitja, ent temagi pidi aru saama, et karu pole päris, sest loom ei liigutanud.

“See ei olnud pahatahtlik tegu,” naeris loodusemees, avaldades lootust, et ta oma teoga ühtegi seadust ei rikkunud ega tekitanud kelleski pahameelt.

Karu pildi Facebooki üles riputanud inimest Virumaa Teatajal eile tabada ei õnnestunud.

Kuid varem on Lääne-Virumaal elupaikade läheduses ka päris karusid nähtud. Näiteks möödunud aasta aprilli keskpaigas käis mõmmik Palmse kandis ühe maja hoovis, perenaine teda küll ei kohanud, aga karu käpajäljed aitasid hiljem seletada koera kummalist haukumist.

Naine kahtlustas, et karu võis tulla süüa otsima, sest tol hommikul oli tal koja välisuks lahti ja seal ämber porganditega. Ühtegi porgandit polnud külaline siiski minema viinud. Naine teadis rääkida, et Võsu kandis on karusid üsna sageli nähtud.

Kaks aastat tagasi novembris nägid kaks Vergi kalurit karu lausa meres ujumas, mis loodusemehe Peeter Hussari sõnul on väga haruldane.

Üks kaluritest olevat veel öelnud, et hea, et ta üksi polnud, muidu poleks keegi tema juttu uskunud.

2009. aasta märtsikuus oli suur isakaru Võsu-Oandu matkarajal hoogsalt ringi tatsanud ning endast suure hulga käpajälgi maha jätnud. Viimaseid uudistati hoolega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles