Kaitseväe võitlusvõime suureneb liikursuurtükkidega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirde kaitseringkonna nooremleitnant Reimo Sild (istub) ja nooremveebel Virkko Parts tutvustavad vanale rindemehele Karl Allmannile Porkuni lahinguväljal välihaubitsat FH 70.
Kirde kaitseringkonna nooremleitnant Reimo Sild (istub) ja nooremveebel Virkko Parts tutvustavad vanale rindemehele Karl Allmannile Porkuni lahinguväljal välihaubitsat FH 70. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Uue riigikaitse arengukava järgi hangitakse kaitseväele 155-millimeetrised liikursuurtükid, ütles kaitseminister Urmas Reinsalu täna Kirde Kaitseringkonna väeosi külastades.

„Järgmise kümne aastaga suureneb kaitseväe võitlusvõime, sest täiendame oluliselt meie põhilise löögijõu, esimese jalaväebrigaadi tehnikat ja relvastust,“ ütles kaitseminister Tapal.
„Tulevikus saab esimene jalaväebrigaad olema soomusbrigaad, mille varustuses on nii iseliikuvad suurtükid, jalaväe lahingumasinad kui soomustransportöörid.“ Kohtudes Tapa linnakus teenivate kaitseväelastega, kinnitas Reinsalu, et Tapal hakkab paiknema esimese jalaväebrigaadi staap.
„Tapa linnakusse on juba praegu koondunud Eesti parim lahingutoetuse teadmiste- ja kogemustepagas. Koos staabiga saab sellest üks kahest Eesti tähtsaimast väljaõppekeskusest,“ lausus Reinsalu. Kaitseminister külastas täna Tapa linnakus asuvaid väeosi: suurtükiväepataljoni, õhutõrjepataljoni, pioneeripataljoni ja tagalakeskust.
Külastades ajateenijate kasarmuid, ütles Reinsalu, et relvastuse arendamise kõrval on lähiaastatel tähelepanu keskmes ka ajateenijate väljaõppetingimused. „Kõik Eesti ajateenijad saavad endale sellised kaasaegsed kasarmud, nagu teil siin Tapa linnakus juba on,“ sõnas kaitseminister.
Vabariigi valitsus kinnitas 21. jaanuaril Riigikaitse arengukava aastateks 2013-2022, mis suurendab kaitseväe võitlusvõimet ja tulejõudu. Arengukava elluviimise detailid pannakse paika rakenduskavaga eelseisvaks suveks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles