Joonas Tartu jätkab esialgu kahes teatris

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Tartu.
Joonas Tartu. Foto: ARVET MÄGI/VIRUMAA TEATAJA

Äsja Nukuteatri juhiks kinnitatud Rakvere teatri juht Joonas Tartu ütles, et tal on olemas tegevusplaan Nukuteatri jaoks, kuid kuni uue juhi valimiseni jätkab ta tööd ka Rakvere teatris.

Tartu sõnul on Rakvere teater - teatrite üldisele kitsa olukorra piires – heas seisus nii kunstilises kui ka finantsilises osas ning tänu jagatud vastutusele hästi toimiv.

Nädal tagasi tehtud ettepaneku asuda Nukuteatri juhi kohale võttis Joonas Tartu vastu mitmel põhjusel.

“Kaalusin sügavalt ja langetasin sellise otsuse, sest seitse aastat Rakvere teatris on olnud pikk aeg, ning teadsin, et varsti võib tulla aeg, kui olen end ammendanud ja muutun sellele majale koormaks, ehkki ma täna veel ei tunne, et mu silm ei säraks. Austan ja armastan seda maja väga,” lausus Tartu.

Oluline põhjus oli ka Joonas Tartu soov ja huvi töötada alal, mis on seotud laste ja noortega. “See on mulle väga hingelähedane ja oluline. Arvan, et Nukuteater, kelle ülesanne on järelkasvu kasvatamine teatripublikule, ja kus laste ja noorte osa on tähtis, on asi, mida teekisn suure pühendumusega,” ütles teatrijuht.

Rakvere teatri kunstiline juht Üllar Saaremäe arvas, et Joonas Tartu tööle asudes lahtub Nukuteatris segadus. “Joonase poolt on see õige käik. Seitse aastat teatrijuhi kohal on läbi aegade teine tulemus. Arvan, et teatri finantsjuhi töö võib mingil hetkel muutuda rutiiniks. Loodan ja usun, et ta on saanud siin väga hea kogemuse, ja arvan, et Rakvere teater on nii heas seisus, et võime oma juhi ära anda küll,” kinnitas Saaremäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles