Suusahüppeäss kihutas Kundas motokrossirajal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda motokrossil osales ka suusahüppaja Kaarel Nurmsalu.
Kunda motokrossil osales ka suusahüppaja Kaarel Nurmsalu. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Lääne-Virumaal Kunda krossirajal laupäeval peetud Eesti Hobikrossiklubi karikavõistluste esimese etapiga avanes suvine motokrossihooaeg.

Ühe võistlejana oli MXD masinaklassi stardis KTM tsiklil kihutanud Eesti parim suusahüppaja, lõppenud talvel lennumäel eriti pikki hüppeid teinud tamsalulane Kaarel Nurmsalu.
Kaarel, kes tsiklisõitu juba mitmendat aastat kevadkuudel hobina harrastab, ei pea enda sõnutsi kõige tähtsamaks krossirajal saavutatud kohta, vaid emotsiooni, mida sõidud pakuvad vahelduseks suusaspordile. Samas on neist tsipake kasu ka suusahüpetes.
„Ühel aastal ma näiteks sain jalad tugevamaks sellest, et sõitsin krossi päris palju. Füüsist annab, aga kehv on see, et ülakehale lisab lihasmassi, aga samas jalga ta treenib ja veel annab kiiruse tunnetust. Kui ma nüüd hüppemäelt kaua ära olen, sõidan mõned kuud krossi ja uuesti lähen pärast pausi, siis hüppemäel tunnen, et hoog on väiksem. Tsikliga on see hoog tunduvalt suurem,“ selgitas Nurmsalu.
Motokrossiradadel võib Kaarlit kohata maikuu lõpuni, siis paneb ta oma KTM tsikli numbriga 240 talvekorterisse ning keskendub oma lemmikala – suusahüpete – treeningutele.

Kaarel Nurmsalu sai 63 võistleja konkurentsis kahe sõidu kokkuvõttes 11. koha. Avasõidu lõpetas ta 18. kohal, teise sõidu aga üheksandana. Üheksanda aja sõitis ta välja ka võistluspäeva hommikul treeningsõitudel, mille tulemusena arvati ta võistlejate rohkuse tõttu kaheks grupiks jaotatud MXD klassis kiiremate meeste gruppi.

Video on nähtav SIIN.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles