Näitemängupäev 5 lavastusega Väike-Maarjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räime Reet (Ene Pihol, vasakult), lõõtsamees Kalev Pallon ja pubiline Margus Liiman 500eurost valeraha tuvastamas Läsna rahvamaja lavastuses “Pulli Pubis”.
Räime Reet (Ene Pihol, vasakult), lõõtsamees Kalev Pallon ja pubiline Margus Liiman 500eurost valeraha tuvastamas Läsna rahvamaja lavastuses “Pulli Pubis”. Foto: Enn Mälgand

Lääne-Viru maakondlikul näitemängupäeval Väike-Maarja seltsimajas osalenud näitetruppide arv ei näita suurenemise tendentsi. Lood on hoopis vastupidised, sest lavale jõudis seekord viis näiteseltskonda mulluse kuue asemel.

Esimesena oli au astuda žürii ette Kunda harrastusteatri trupil etendusega “Pantelei Karmanovi sententsid”, autoriks tuntud vene noorema põlvkonna teatri- ja kinomees Ivan Võrõpajev (1974). Autor on nii sünnilt (sündinud Irkutskis) kui hingelt ehtne siberlane, mida on tunda ka tema tekstidest.

Ürgvenelik lähenemine inimelu etappidele, mis etendust kannavad, on aus, kompromissitu, tihti ka julmalt otsekohene. Elu mõtted ja elu saladused kui pingete ja kannatuste allikad on otsekui loodud kajastama maailma, milles me elame. Lavastaja Tiit Alte nimetas sedalaadi kirjanikke intervjuus Teatritaskule “uussiirasteks”. Vaataja usk lavalt tulevasse saab kindla garantii, et kõik on tõde, kahtlusteks ruumi ei jäeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles