Rakke vanad koolimajad muutuvad leitavaks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval tähistasid talgulised Kamarikus vanade maaahjude asukoha, mille rajas kunagi Karl Kadak. Infotahvlit hoiab õpetajana töötav Siiri Kanarbik, kes on ka Rakke  Valla Hariduse Seltsi liige.
Laupäeval tähistasid talgulised Kamarikus vanade maaahjude asukoha, mille rajas kunagi Karl Kadak. Infotahvlit hoiab õpetajana töötav Siiri Kanarbik, kes on ka Rakke Valla Hariduse Seltsi liige. Foto: Eva Klaas

Esimene külakool alustas Rakkes tegevust 1855. aastal. Paarkümmend aastat hiljem ehitati vana maja asemele uus rehielamutüüpi koolimaja. Praeguseks ei ole neist järel enam midagi. Kunagise haridustempli asukohas kasvab hoopis hein, samast läheb tee suurte majade juurde.

Laupäeval korraldas Rakke Valla Hariduse Selts talgud, mille käigus pandi kunagise koolikoha juurde infotahvel. Kool tegutses selles majas 1909. aastani. Tähisel on ka pilt, milline koolimaja välja nägi.

Hiljem, kui hoone muutus kasutuskõlbmatuks, ostis selle ära tuntud lubjatööstur Karl Kadak, kes kasutas saadud materjali lubjaahjude kütmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles