Mudikaskoorid peavad Rakveres festivali

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elo Üleoja valmistub Rakvere reaalgümnaasiumi mudilaskooriga mudilaskooride festivaliks „1meel“. 














 


am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
Elo Üleoja valmistub Rakvere reaalgümnaasiumi mudilaskooriga mudilaskooride festivaliks „1meel“. am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakveres toimub 24. ja 25. mail esmakordselt üleriigiline mudilaskooride festival 1meel, mis päädib lõppkontseriga Rakvere linnuses pooletuhande laulja osavõtul.

Festivalil löövad noored koorilauljad kaasa koorilaulu- ja käsitöötubades, vaatavad Linnanoorte teatritrupi etendust.

Festivali kunstilise juhi Elo Üleoja sõnul oli festivali korraldamise ajendiks asjaolu, et samal ajal Suure-Jaanis toimuvale festivalile MudiFest ei mahtunud pea pooled mudilaskoorid lihtsalt ära. Ta rõhutas, et tegemist ei ole mingil juhul kahe konkureeriva peoga.

Lõppkontsert toimub 25. mail kell 16 Rakvere linnuse vabaõhulaval, kus ühendkoore juhatavad Kadri Hunt, Kaie Tanner ja Elo Üleoja.

Kaastegevad on veel Rakvere Reaalgümnaasiumi noorterbänd TULI ja Muusikakooli Rajaots kõlapilliansambel Kadri Rannu juhendamisel. Festivali nimilaulu “Üks meel” muusika ja sõnade autor on Jaanus Nurmoja.

Festivali 1 meel peakorraldaja on Rakvere Reaalgümnaasium ning peamisteks koostööpartneriteks Eesti Kooriühing ja Sihtasutus Virumaa Muuseumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles