Eerik-Niiles Kross: "Piirilepingu puudumine on ohuks meie julgeolekule."

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuues Virumaa arvamusliidrite lõuna. Eerik-Niiles Kross.
Kuues Virumaa arvamusliidrite lõuna. Eerik-Niiles Kross. Foto: Meelis Meilbaum

Kuuendal Eesti-Vene suhteid vaagival Virumaa arvamusliidrite lõunal üles astunud julgeolekuekspert Eerik-Niiles Kross sõnas, et piirilepingu puudumine on reaalseks ohuks meie julgeolekule.

“Kui Eesti valitsus ütleks, et tahab ära võtta maad, mida Kremlis peetakse Venemaa osaks, siis võib see kaasa tuua tagajärgi, mis on naljast kaugel.” Ta nentis, et Eesti Schengeni riigina, millel pole Venemaaga piirilepingut, peaks lepingu saamisega kiirustama, kuna idanaabrid võivad seda asjaolu ühel hetkel ära kasutada ning ohustada meie iseseisvust.
Julgeolekueksperdi hinnangul on piirilepet meile enam vaja, sest Venemaa julgeolekule selle puudumine riski ei kujuta. Ta avaldas lootust, et saame piirijoone lõpuks paika, kuid lisas, et Eesti-Vene suhetes see ilmselt midagi ei muuda ning venelased võivad seda lepingut juba järgmisel päeval rikkuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles