Rakvere linnuse masti heisati ööjooksu lipp

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööjooksu lipp linnuse torni mastis teavitab, et ööjooks on lähedal.
Ööjooksu lipp linnuse torni mastis teavitab, et ööjooks on lähedal. Foto: Erakogu

Keskpäeval heisati Rakvere linnuse masti ööjooksu lipp, mis annab märku, et Baltikumi kõige erilisem jooks on lähedal.

„Lahe oli. Loomulikult ka väga uhke tunne, sest sel aastal on Rakveresse oodata üle 8000 ööjooksja,” jagas vahetuid emotsioone Rakvere kohal kõrguvas linnuse torni tipus seisnud ja lipu masti tõmmanud Eesti Ööjooksu võistluste peasekretär Riina Ignatov. Ta lisas veendunult, et tuleval aastal lehvib lipp 10 000 ööjooksja auks.


SA Virumaa Muuseumid juht Ants Leemets ütles, et Rakvere linnusetorni masti ei tõmmata kergekäeliselt mingeid lippe, tegemist peab olema erilise sündmusega. „Ööjooks on selle vääriline,“ sõnas Leemets.


Lipp lehvib linnusetorni mastis kuni ööjooksu lõpuni.

Rakvere linnusesse on varasemalt heisatud Rakvere vabastamise aastapäeva auks ka Rakvere linna lipp ja võiduka korvpalliklubi Rakvere Tarvas auks klubi lipp.


Eesti Ööjooks on Virumaa suurim suvesündmus, mis toimub Rakveres 7. juunil. 2012. aasta juunis kogunes pea kümme tuhat särasilmset inimest reede õhtul Rakvere keskväljakule: üle 6000 osaleja ja mitu tuhat kaasaelajat. Tänavu on Baltikumi erilisemale jooksule eelregistreerunud juba 8116 spordisõpra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles