Triinu lasteaias toimus meeleolukas "Laste kaitse päev"

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtupoolikul toimus Rakvere Triinu lasteaias suur ohutusteemaline „Laste kaitse päev“, mis oli mõeldud Triinu lasteaia kõigi vanuseastmete lastele ja lastevanematele ning mille eesmärk oli laste ja lastevanemate ohutusalase teadlikkuse tõstmine ja turvalise käitumismustri kujundamine.

Esitlustega astusid üles mitmed Rakvere ja Virumaa suurimad turvalisust tagavad organisatsioonid: Ida-Päästekeskuse spetsialistid ja Rakvere Päästekomando ning Nublu, Ida-Prefektuuri Rakvere politseijaoskond ja Lõvi Leo, Rakvere kiirabi, maanteeameti ida regioon. Lisaks riigimetsa majandamise keskus (RMK), Urmas Aid Kaitseliidu Viru malevast ja Triinu lasteaia oma elektrijänesed.
Tegevusi oli mitmeid: kohalikud tuletõrjujad tutvustasid lastele ja vanematele suitsuanduri tööpõhimõtet, politsei- ja maanteeametnikud rääkisid turvavarustusest, selle vajalikkusest ja kasutamisest liikluses, päästekeskuse spetsialistid õpetasid, kuidas veekogu ääres ohutult käituda; Triinu lasteaia elektrijänesed rääkisid, kuidas elektriga seotud ohtusid vältida, (RMK) jagas ellujäämisoskusi metsas ettejuhtuvateks olukordadeks.
Rakvere kiirabimeeskond näitas, kuidas abivajajat aidata ning Urmas Aid Kaitseliidu Viru malevast õpetas, kuidas käituda, kui leiad lõhkekeha. Lisaks oli lastel võimalik lähemalt tutvuda erinevate sisejulgeolekuasutuste operatiivtehnikaga ja politsei narko- ja ründekoerte tööga.
Üritust toetanud If Kindlustus kinkis lasteaiale turvahoidikud, et ka lasteaia noorimatel oleks teinekord võimalik ohutult linnastaadionile või kelgumäele liigelda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles