Rakveres läheb lahti kirjanduslik orienteerumismäng

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arupidamishetk koolide orienteerumispäevalt.
Arupidamishetk koolide orienteerumispäevalt. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Lääne-Virumaa keskraamatukogu eestvõttel saab Rakvere linnapäevade avapäeval, 7. juunil iga kirjandushuviline põneva orienteerumismängu käigus õppida tundma kodulinna kirjanduslugu.

Start Lääne-Virumaa keskraamatukogus on avatud kella 11-14. Seal saab end osalejana registreerida, samas antakse kätte ka orienteerumiskaart punktidega ja küsimusteleht.

Kokku on rajal 46 kontrollpunkti. Kuna võimed on erinevad, siis osalemiseks kõiki punkte läbima ei pea. Igaüks saab valida ise oma teekonda läbides endale sobivad kontrollpunktid. Vaba on ka liikumisviis – liikuda võib nii jalgsi kui jalgrattal.

“Kirjanduslik orienteerumismäng sobib peredele ja väikestele seltskondadele, kuid soovi korral võib rada läbida ka üksinda. Noorematel kui 12aastastel soovitaks seltskonda kaasata siiski ka täiskasvanu,” ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusjuht Tiina Kriisa.

Korraldajate arvates oleks hea, kui võistkonnal on kaasas vähemalt üks pildistamist võimaldav telefon. “Telefon võib abiks olla ka “õlekõrrena”, sest orienteerujatele on avatud vihjetelefon, mille kaudu raamatukoguhoidja hätta jäänud vastajaid suunata püüab,” ütles Kriisa.

Parimad selgitatakse välja kogutud punktide alusel. Punkte saab vastates küsimustele ja täites kontrollpunktides erinevaid ülesandeid. Mida rohkem punkte läbida, seda suurem tuleb tõenäoliselt punktiskoor. Raja läbimise kiirus on oluline vaid võrdse punktisumma korral.

Finiš Lääne-Virumaa keskraamatukogus suletakse kell 15. Seejärel loetakse kokku punktid ning poole tunni jooksul kuulutatakse välja ja autasustatakse ka võitjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles