Köide köidab poolt aastatuhandet

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köitekunsti näituse üles seadnud Rene Haljasmäe sõnul on raamat kolmemõõtmeline ajas ja ruumis paiknev ese, mida ei sobi vitriininäitusena esitleda, seda peab saama katsuda ja vaadelda.
Köitekunsti näituse üles seadnud Rene Haljasmäe sõnul on raamat kolmemõõtmeline ajas ja ruumis paiknev ese, mida ei sobi vitriininäitusena esitleda, seda peab saama katsuda ja vaadelda. Foto: Arvet Mägi

Poolt tuhandet aastat Eesti köitekunsti kokku võttev artiklikogu inspireeris enam kui pooltsada kunstnikku seda köitvalt köitma. Rakveres Lääne-Viruma keskraamatukogus saab oma silmaga näha 32 teost.

Köitekunstnikele esitas väljakutse mullu trükist ilmunud Eesti Nahakunstnike Liidu koostatud kogumik “Köitekunst Eestis läbi viie sajandi”, mis pühendati Endel Valk-Falki 80. sünnipäevale.

Viiest köiteajaloolisest artiklist ja rohkest pildimaterjalist koosnev raamat jagati poognatena köitekunstnikele ning tuli konkursi korras isikupäraselt köitevormi seada. Aega selleks oli üks kuu. Kuna osaleda soovijaid oli ka Lätist, Venest ja Saksamaalt, kujunes Eesti Köitekunstnike Ühenduse korraldatud köitenäitus-konkurss rahvusvaheliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles