Inju lastekodu muutub Vinni perekoduks

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellesse Vinni perekodu majja asub elama üks pereema koos asenduskodu lastega.
Sellesse Vinni perekodu majja asub elama üks pereema koos asenduskodu lastega. Foto: Anti Veelaid

Vinni rajatav asenduskodu hakkab septembri algusest kandma uut nime - Vinni perekodu, kuhu lähevad nii Inju lastekodu kui ka MTÜ Kirilill Rakvere lastekodu kasvandikud ja töötajad.

Inju lastekodu saab selle aasta 1. septembrist nimeks Vinni perekodu, mis kuulub valla haldusse. Vinni perekodu võtab 1. oktoobrist kuni 10. oktoobrini üle kõik Inju lastekodu ja MTÜ Kirilill Rakvere lastekodu töötajate töölepingud ning laste hoolduslepingud. Inju lastekodu tegevus lõpetatakse 10. oktoobril.


Vinni vallavanem Toomas Väinaste rääkis, et kaaluti ka teisi nimesid asenduskodule, kuid otsustati Vinni perekodu kasuks, sest nimi ütleb kohe ära, et tegemist on perekoduga, mis tähtsustab peres elamist.

Vinni perekodu juhataja leidmiseks korraldab vald lähiajal avaliku konkursi. Kas uue perekodu juhataja kohale kavatseb kandideerida ka Inju lastekodu direktor Toivo Olvi, ta ei osanud veel öelda.

"Samas on vähe tõenäoline, sest ma ei lähe kaarte mängima, kui tean, et kaardid on märgitud," lausus Olvi.

Kui MTÜ Kirilill Rakvere lastekodu juhataja Urve Saare sõnul valitseb sealsete töötajate seas kindlustunne, et uues asenduskodus on neile töökoht garanteeritud, sest töölepingud võetakse üle, siis Toivo Olvi ütles, et Inju lastekodu töötajad nii rõõmsad ei ole.

"Eeldasime, et Inju lastekodu viiakse sinna üle ja inimestele on töökohad jätkuvalt garanteeritud. Nüüd tekib väike ebakindlus, sest me ei tea, kelle tulevane direktor jätab ja keda mitte," selgitas Olvi ja lisas, et seetõttu pole nende majas töömotivatsioon eriti kõrge, kuid endiselt antakse endast parim.

Vinni perekodu ehitustöödega ollakse Toomas Väinaste kinnitusel praegu graafikus ja 1. oktoobriks peaksid lapsed uutesse majadesse sisse kolima.
Mis saab vanast mõisahoonest, kus lastekodu seni tegutseb, seda vallavanem öelda ei osanud.

"Me paneme sinna kindlasti ühe inimese sisse elama, et ei juhtuks seda, mis vanade majadega ikka juhtub," vastas Väinaste ning täpsustas, et kui hoonele leitakse mingi otstarve, siis müüki see ei lähe.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles