Tumeromantikud tulevad mere tagant

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dandelion Wine aasta tagasi esinemas akustilise kavaga Muuga mõisa saalis.
Dandelion Wine aasta tagasi esinemas akustilise kavaga Muuga mõisa saalis. Foto: Mati Palmet

Tumeromantika õhtud  augusti viimastel päevadel toovad Rakvere linnuse hoovi ja Muuga mõisa saali esinema kauged külalised Austraaliast ja Uus-Meremaalt.

Kultuurisuvele Rakveres paneb 30. augustil võimsa ja väärika punkti tumeromantika õhtu Rakvere linnuse hoovis, kus mullu suvel Muuga mõisas akustilise kavaga täissaalile esinenud ja publiku südame võitnud Austraalia duo Dandelion Wine lülitab seekord ka elektri sisse ning esitleb oma tantsulisemat poolt. “Sellest tuleb üks väga eriline kontsert imelises kohas,” lubab bänd oma Facebooki-lehel.

Dandelion Wine’i omanäolist muusikat on nimetatud keskaegseks triphopiks, dark electro folgiks ja ka shoegaze’i maailmamuusikaks. Kõiki neid elemente leiab Dandelion Wine’i muusikast, mis ühest küljest paneb kandvate beat’ide mõjul tantsima ning teisalt hõlpsasti ja huviga kuulama mõtestatud helikonstruktsioone ja ilusaid meloodiaid.

Õhtut juhib luuletaja, Eesti Ekspressi ajakirjanik ja elukunstnik Marko Mägi, kelle lood elust enesest on päästnud nii mõnegi elu ja paljude inimeste päeva. Alaealised lubatakse linnuses toimuvale kontserdile üksnes täiskasvanud saatjaga, kuni 12aastastele on sissepääs isikut tõendava dokumendi alusel tasuta.

Intiimsemas ja akustilises võtmes tumeromantika õhtu Muuga mõisas toimub sel aastal 31. augustil, kui Muuga mõisa saalis astub peaesinejana üles Nervous Doll Dancing Uus-Meremaalt.

Nervous Doll Dancing on tšellist Francesca Mountforti ja videokunstnik Tom Hume’i ühine intiimne ja intrigeeriv muusikaline installatsioon. Kaasakiskuvad hüpnootilised meloodiad koos animatsiooni ja nukufilmi elementidega moodustavad ühtse ja ajatu muusikalis-visuaalse unenäolaadse maastiku elutsüklite, illusiooni, fantaasiate, reaalsuse, unistuste ja tõelisuse piirimail.

Klassikalise tšellisti koolituse saanud Francesca Mountfort kasutab oma elektroonilise muusika esitamise oskust ja klassikalise muusika ajalugu, et luua eksperimetaalseid, ambientlikke ja südamesse minevaid tumedatoonilisi helikaleidoskoope. Ta on võitnud mainekaid muusikaauhindu Uus-Meremaal, Austraalias ja Kanadas.

Soojendusesineja on mõlemal kontserdil Pyha Kuolema. Hingestatud melanhoolset ja romantilist neofolki esitav Soome ühemeheprojekt Pyha Kuolema on Soome neofolkkollektiivide MAA ja Tervahäät kitarristi Mikko Pöyhöneni sooloprojekt. Pyha Kuolema teine kauamängiv näeb ilmavalgust septembris, seetõttu tuleb esitusele päris suures osas verivärsket materjali. Pyhä Kuolema astus üles ka eelmise aasta detsembris neofolk/dark folk/industrial muusika festivalil Darkland Fire III.

Lisainfot tumeromantika õhtute kohta leiab Facebookist ja Piletilevi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles