Politsei alustas traagilise õnnetuse uurimist

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna prefektuur alustas kriminaalmenetlust, uurimaks pühapäeval Vastseliina motokrossil juhtunud traagilist õnnetust, kus hukkus Ida prefektuuri Kunda kordoni piirivalvur Janek Maltsev.

Menetlust alustati ettevaatamatusest inimese surma põhjustamise paragrahvi alusel.

Nimetatud võistlus kuulus Eesti hobikrossi karikasarja. Sarja eestvedaja Oliver Sepp ütles, et ei nimetaks juhtunut traagiliseks. „Toimus tavaline kukkumine,“ selgitas ta. Kukkumisel vigastada saanud võistleja viidi haiglasse. Tunni aja pärast tuli sealt teade, et inimene suri.

Sepa sõnul selgitab politsei alustatud uurimine, kas inimene suri terviserikke või kukkumise tagajärjel. Kukkumise kohta on ka video, mis anti politseile.

Sepa sõnul olevat politseist mõista antud, et antud juhtum ei kuulu avaldamisele. Uurimine pidi vältama kuu või poolteist.

"Staadionisirgele järgnes kurv, peale mida tuli "lainetus", kus juhtunu aset leidiski," rääkis üks pealtvaatajatest uudisteportaalile Delfi. "Kas ta kukkus ise või toimus kokkupõrge kaasvõistlejaga, teavad ilmselt ainult sõitjad ise."

"Avaldame hukkunu omastele ja lähedastele kaastunnet," ütles Eesti Mootorispordi Föderatsiooni peasekretär Veiko Biene. Tema sõnul polnud nimetatud võistlus föderatsiooni kalendris ja seepärast ei osanud ta sündmust kommenteerida. Biene lisas, et ametlikku teadet traagilisest õnnetusest pole mootorispordi föderatsioon saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles