Urmas Tamm tahab Rakvere linnapeana taastada koostöö

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tamm
Urmas Tamm Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Sügisestel kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel on Keskerakonna kandidaat Rakvere linnapea kohale Rakvere Linnavolikogu liige Urmas Tamm.

„Ma kandideerin Lääne-Virumaa pealinna linnapeaks kindlatel põhjustel,“ ütles Tamm, „Rakvere vajab järgmiseks valimisperioodiks rahulikumat linnavalitsust, mis ei tegeleks omavahelise arveteklaarimisega. Linnapeade ja abilinnapeade pidev vahetumine on Rakvere arengut pärssinud – vaevalt saab üks mees oma asjadega alustada kui tuleb juba teine uute ideedega.“

Urmas Tamm meenutas mitmete Eesti riigi taastamise järel Rakveret juhtinud linnapeade panust linna kiiresse arengusse. „Nad olid säravad isiksused, kes suutsid uute ideedega luua Rakvere linnavalitsuses loomingulise õhkkonna ja tegutsesid jõuliselt kohaliku elu arendamise nimel,“ selgitas Tamm. „Linnapead oskasid linnavolikogu ja linnavalitsuse suunata mõtlema ühistele ideedele parandamaks siinsete inimeste elujärge.“ Ta nentis kahjutundega, et Rakvere linnavalitsuses kadus koostöövaim just pärast eelmisi kohalikke valimisi ja määravaks sai kohalike juhtide isiklik karjäär.

„Ma tahan meie linna tagasi tuua selle üksmeele ja nutikuse erinevate arenguvõimaluste kasutamisel, mis oli siin umbes kümme aastat tagasi,“ lisas Urmas Tamm, kes omab pikaajalist kogemust kohalikus poliitikas ja maakonna juhtimises. Lääne-Viru endine maavanem Urmas Tamm rõhutas, et Rakvere peab oma väe uuesti üles leidma. „Ma pole nõus, et Rakvere vägi on võhmal ning just sõnumiga usaldusväärsest ja koostöövõimelisest linnavalitsusest lähemegi valimistele vastu. Rakverelased ootavad, et linnajuhid tegeleksid põhitööga, mitte omavahelise arveteklaarimisega.“

„Rakvere areng peab sisse saama uue hoo, et linn ei muutuks ääremaaks, vaid oleks meeldiv elu- ja stabiilne ärikeskkond. Rakvere peab olema väge täis ning just selle eest kavatseb Keskerakonna meeskond seista,“ lisas Tamm.

Urmas Tamm on olnud Tamsalu linnapea, Lääne-Viru maavanem ning Väike-Maarja vallavanem. Keskerakonda kuulub Tamm 2006. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles