Järsi küla sai väärika juubeli puhul mälestuskivi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järsi küla mälestuskivi avamine. Katte eemaldasid 87. aastane endine Järsi küla elanik Ilme Edel ning Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg.
Järsi küla mälestuskivi avamine. Katte eemaldasid 87. aastane endine Järsi küla elanik Ilme Edel ning Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg. Foto: Priit Adler

Laupäeval peeti Tamsalu vallas lähestikku asuvate Järsi, Võhmuta ning Türje küla kokkutulekut, ühtlasi avati mälestuskivi, tähistamaks 760 aasta möödumist Järsi küla esmamainimisest.

Esitleti Ründo Mültsi koostatud värskelt trükist ilmunud raamatut "Võhmuta ja Järsi külad aegade tuules" ning vaadati Järsi ning Võhmuta külast tehtud filme. 

Samuti mängiti läbi ajalooline sündmus- 1805. aastal toimunud talurahva ülestõus Karinu mõisas. Tegemist oli kogukonnateatriga, kus valdavalt osatäitjateks inimesed, kellel eelnev näitemängukogemus puudub.

Külade päevalt ei puudunud muusikalised etteasted ning eraldi tegevused olid lastele.

Üritusel osales sadakond inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles