Hoidiste konkurss tuleb taas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlasti leidub igal perenaisel keldririiulile ritta seatud hoidiste seas mõni selline, mis väärib konkursile esitamiseks. “Paabu 2013” ootab seda.
Kindlasti leidub igal perenaisel keldririiulile ritta seatud hoidiste seas mõni selline, mis väärib konkursile esitamiseks. “Paabu 2013” ootab seda. Foto: Arvet Mägi

Virumaa Teataja ja Käänu talu kuulutavad välja hoidiste konkursi “Paabu 2013”. Sedapuhku juba kolmandat korda.

Nii nagu kahel eelnevalgi aastal lähevad hoidised võistlustulle kahes kategoorias: soolased ja magusad. Auhinna saavad mõlema kategooria kolm esimest, mõlemas kategoorias antakse välja ka eripreemia kõige traditsioonilisema ja kõige uuenduslikuma hoidise valmistajale. Hinnatakse nii hoidis maitset kui välimust, seega vaeva tasub näha ka moosipurgi väljanägemisega.

Konkursil osalemiseks too Virumaa Teataja toimetusse (Rakvere, Pikk tänav 8) üks purk hoidist. Võistlustööde arv ei ole piiratud. Osa võib võtta mitme võistlustööga nii soolase kui magusa hoidise kategoorias.

Purgile võib kirjutada hoidise nime ja koostise, aga kindlasti ei tohi purgile märkida hoidistaja nime, sest ainult nii saab tagada erapooletu hindamise. Toimetusse toodud võistlustööd nummerdab toimetuse töötaja kohapeal. Võistlustööga peab olema kaasas paber, millel kirjas hoidise valmistaja nimi, kontaktandmed, kas tegemist on soolase või magusa kategooria võistlustööga, ja soovitavalt retsept.

Võistlustöid saab Virumaa Teataja toimetusse tuua kuni 18. novembrini. Hindamine ja autasustamine toimuvad 19. novembril Art Café hoovimajas. Ka tänavu on lubanud tulla auhindu üle andma maavanem Einar Vall­baum.

Auhinnalaua katavad Virumaa Teataja, Segers Eesti OÜ ja Käänu talu. Soe tuba ja lahked abikäed on Art Café poolt.

Žürii paneme kokku meie söögikohtade omanikest, juhtidest, kok­kadest ja muul moel toitlustusega seotud Virumaa inimestest. Loomulikult ei puudu žüriist ka Gurmee Gala liikmed.

Ärge häbenege oma hõrgutisi konkursile tuua, ja kui teie ema, naabrinaine või muidu tuttav valmistab maitsvaid hoidiseid, julgustage tedagi osalema.

Kommentaar

Kristel Tilk, “Paabu 2012” I koht ­magusate hoidiste kategoorias, kõige uuenduslikum magus hoidis ja kõige traditsioonilisem magus hoidis

Hoidiste konkursil osalemine andis julgust hoidistega katsetada ja sellistest konkurssidest osa võtta. Varem olin küll mõelnud sellele, aga tegudeni ei jõudnud.

Tänavu suvel olen mitmesuguseid huvitavaid hoidiseid teinud, näiteks ei teadnud ma enne maasikast suurt midagi.

Hoidiste konkursist võtan selgi aastal kindlasti osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles